NHTSA: Σταθμεύστε τα Chevrolet Bolt EV σας σε ασφαλές μέρος λόγω κινδύνου πυρκαγιάς!

NHTSA: Σταθμεύστε τα Chevrolet Bolt EV σας σε ασφαλές μέρος λόγω κινδύνου πυρκαγιάς!

Οι ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ προέτρεψαν 50.000 κατόχους ηλεκτρικών μοντέλων Chevrolet Bolt, να σταθμεύουν τα οχήματα τους μακριά από κατοικημένες περιοχές λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.

Μετά τη GM η οποία είχε προχωρήσει στην ίδια σύσταση στους κατόχους του ηλεκτρικού της μοντέλου, σειρά πήρε ο ΝΗΤSA, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του προέτρεψε τους ιδιοκτήτες των Chevrolet Bolt EV να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους σε όσο το δυνατόν λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές ούτως ώστε να περιορίσουν τον κίνδυνο από ενδεχόμενη ανάφλεξη του οχήματος. 

Τόσο ο ΝHTSA όσο και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία διερευνούν εδώ και καιρό τις εκθέσεις πέντε πρόσφατων πυρκαγιών που προκλήθηκαν σε κατόχους οχημάτων Bolt EV παραγωγής 2017-2019. Ο NHTSA βέβαια είχε ανοίξει την έρευνα από τον Οκτώβριο με τον οργανισμό να σημειώνει προ ημερών ότι «αξιολογούμε τις πληροφορίες και όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας προκειμένου να διαπιστώσουμε τα ακριβή αίτια αυτών των πυρκαγιών». 

bolt

Η GM είχε προβεί σε ανάκληση σχεδόν 69.000 Chevrolet Bolt EV το Νοέμβριο -συμπεριλαμβανομένων των 50.000 που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ- προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα με το λογισμικό των μπαταριών (LG CheM Ltd) του μοντέλου, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ευθύνεται για τις αναφλέξεις στις μπαταρίες του οχήματος και τους τραυματισμούς δυο κατόχων του μοντέλου.

Ο NHTSA εξακολουθεί ωστόσο να μην είναι σίγουρος ότι το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί πλήρως και συστήνει στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της Chevrolet να συνεχίσουν να σταθμεύουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube