Η πολυαναμενόμενη BMW Neue Klasse δείχνει τα ρουθούνια της

Η πολυαναμενόμενη BMW Neue Klasse δείχνει τα ρουθούνια της

Η BMW Neue Klasse, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καλείται να βελτιώσει σημαντικά αυτή την τεχνολογία στην BMW αρχίζει να αποκαλύπτεται. Και θα είναι επίσημο σε λίγες ώρες.

BMW Neue Klasse

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου 2023 θα είναι σημαντική για τη γερμανική φίρμα με έδρα την ίδια πόλη. Όχι μόνο ο γερμανικός όμιλος θα παρουσιάσει τη νέα γενιά των MINI και MINI Countryman, αλλά και την οικογενειακή ηλεκτρική BMW του μέλλοντος, την BMW Neue Klasse.

Και όταν μιλάμε για τη BMW Neue Klasse, αναφερόμαστε στο πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας του Moνάχου που εξοπλίστηκε με μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική, βελτιστοποιημένη στο μέγιστο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα που καλείται να αυξήσει την αυτονομία, να μειώσει τη μάζα και να βελτιώσει σημαντικά την αποδοτικότητα.

Η έκδοση παραγωγής της πρωτότυπης BMW Neue Klasse αναμένεται να φτάσει στις αγορές μέχρι το 2025, με τουλάχιστον πέντε ακόμη μοντέλα με την ίδια πλατφόρμα να λανσάρονται πριν από το τέλος του 2027

Όπως γνωρίζουμε, το πρωτότυπο αυτοκίνητο που σχεδίασε η BMW για το εθνικό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γερμανίας θα ανακοινώσει αυτή τη νέα οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων και θα έχει τη μορφή μιας μικρής οικογενειακής μπερλίνας. 

BMW Neue Klasse

Και εδώ βλέπουμε μια πρώτη εικόνα που δείχνει το διπλό νεφρό της μάσκας του, το οποίο φαίνεται λιγότερο ψηλό από αυτά των πρόσφατων νέων μοντέλων της γκάμας. 

Από την άλλη πλευρά, φαίνονται αρκετά τραβηγμένα στο οριζόντιο επίπεδο, με το σήμα της BMW να υπάρχει στο καπό και ένα «σκάψιμο» από πάνω, κάνοντας το να μοιάζει λίγο με XM ή iX. Η εικόνα είναι τραβηγμένη από ένα σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter όπου ανακαλύπτουμε επίσης πως η γρίλια αυτή φωτίζεται.

Η έκδοση παραγωγής της πρωτότυπης BMW Neue Klasse αναμένεται να φτάσει στις αγορές μέχρι το 2025. Τουλάχιστον πέντε ακόμη μοντέλα θα χρησιμοποιούν αυτή τη νέα πλατφόρμα και θα λανσαριστούν στην αγορά πριν από το τέλος του 2027. 

Ραντεβού σε λίγες ημέρες Σεπτέμβριο για να ανακαλύψουμε το πρώτο από αυτά λεπτομερώς στην πρωτότυπη μορφή του, πριν επιστρέψει στο σταντ της BMW στο Μόναχο την επόμενη εβδομάδα ως προεξάρχον έκθεμα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube