Το νέο Renault Mégane RS γυρίζει στο Nürburgring [video]

Το νέο Renault Mégane RS γυρίζει στο Nürburgring [video]

Η Renault έχει βάλει στόχο για άλλη μια φορά το ρεκόρ προσθιοκίνητου παραγωγής στο Nürburgring, με το νέο Mégane RS.

Κατά την παρουσίαση του νέου Renault Mégane RS στην Έκθεση Φρανκφούρτης μάθαμε αρκετά στοιχεία σχετικά με αυτό, όχι όμως και τον χρόνο που γράφει στο Nürburgring Nordschleife.

Κι αυτό γιατί η προσπάθεια επίτευξης του καλύτερου χρόνου μάλλον πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες. Από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε, αρκετά καινούργια Renault Mégane RS βρίσκονται εκεί, και οδηγούνται στο όριο, με σκοπό προφανώς την τελειοποίηση των ρυθμίσεών τους και την καταγραφή του επίσημου χρόνου.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο Renault Mégane RS φοράει τον 4κύλινδρο 1.8 του Alpine A110, που για την περίσταση αποδίδει 280 PS και 39,8 kgm, για τις εκδόσεις Sport και Cup, ενώ στην κορυφαία εκδοχή του, η οποία θα ονομάζεται Trophy και θα παρουσιαστεί το 2018, θα αποδίδει 300 PS. Το κιβώτιο είναι 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη με paddles, ενώ υπάρχει και σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL που σύμφωνα με την Renault αυξάνει την ευελιξία στα κλειστά κομμάτια και την σταθερότητα στις γρήγορες καμπές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα γρηγορότερα 4πορτα στο Nürburgring

Όπως είναι φυσικό, η Renault θα θέλει να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας σημειώνοντας χρόνο χαμηλότερο από το εντυπωσιακό 7’ 43” 80 [video] που έχει πετύχει το Honda Civic Type R, κατακτώντας έτσι και πάλι τον τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου παραγωγής στο Nürburgring. Ωστόσο , αν αυτό συμβεί, θα είναι με το Mégane RS Trophy, το οποίο δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube