IAA 2017: Νέο Renault Mégane RS [video]

IAA 2017: Νέο Renault Mégane RS [video]

Παρουσιάστηκε και επίσημα η τρίτη γενιά του γαλλικού hot hatch.

Η Renault παρουσίασε σήμερα στα εγκαίνια της Έκθεσης της Φρανκφούρτης τη νέα τρίτη γενιά του Mégane RS, την ισχυρότερη στην ιστορία του μοντέλου.

Εμφανισιακώς, το νέο Renault Mégane RS ξεχωρίζει από το μεγαλύτερο πλάτος που κρύβει και τα μεγαλύτερα μετατρόχια, ενώ οι τροχοί είναι είτε 18 είτε 19”. Σχεδιαστικά, η Renault Sport έχει τοποθετήσει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και νέο αεροδυναμικό κιτ, που περιλαμβάνει εμπρός σπόιλερ εμπνευσμένο από την F1 και νέο πίσω διαχύτη.

Το νέο Mégane RS εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο 1.8 της συμμαχίας Renault Nissan που φοράει και το νέο Alpine A110, μόνο που για την περίσταση αποδίδει 280 ίππους στις 6.000 rpm και 39,8 kgm ροπή. Ακόμα, η νέα γενιά του μοντέλου προσφέρεται σε εκδόσεις Sport και Cup, ενώ εφοδιάζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL που σύμφωνα με την Renault αυξάνει την ευελιξία και την σταθερότητα σε καμπές υψηλών ταχυτήτων.

Η ανάρτηση του νέου Mégane RS διαθέτει υδραυλικά bump stops για σωστή και αποδοτική λειτουργία σε κάθε είδους τερέν, ενώ το νέο ελεγχόμενο διαφορικό Torsen της έκδοσης Cup φροντίζει για το μοίρασμα της δύναμης στο δρόμο. Ακόμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητου έξι σχέσεων ή αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με έξι ταχύτητες και paddles στο τιμόνι.

Στο εσωτερικό, τα μπάκετ καθίσματα και τα σπορ χειριστήρια με τις έγχρωμες ραφές δίνουν τον απαραίτητο τόνο, ενώ το σύστημα MULTI – SENSE διαθέτει πέντε προγράμματα: Comfort, Normal, Sport, Race και Perso.

Το βιβλίο παραγγελιών του νέου Mégane RS θα ανοίξει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ προς τα τέλη του 2018 θα κάνει την εμφάνισή της και η έκδοση Trophy που θα αποδίδει 300 ίππους.

[Πηγή: Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube