Το νέο Honda Type R διαλύει το ρεκόρ προσθιοκίνητων στο Nürburgring [video]

Το νέο Honda Type R διαλύει το ρεκόρ προσθιοκίνητων στο Nürburgring [video]

η Honda ανακοίνωσε το χρόνο για το γύρο του νέου Type R στο Nürburgring, ο οποίος είναι 5,4" ταχύτερος από τον κάτοχο του προηγούμενου ρεκόρ

Το νέο Honda Civic Type R διέλυσε το ρεκόρ γύρου του Nürburgring για τα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα, με χρόνο 7' 43" 8.

Ο χρόνος αυτός είναι κατά 5,41” καλύτερος από τον κάτοχο του προηγούμενου ρεκόρ, του Volkswagen Golf GTi Clubsport S και κάνει το νέο Type R 6,8” ταχύτερο από το προηγούμενο μέσα στο 'Ring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R παραγωγής [video]

Το αυτοκίνητο που κατέχει πλέον το νέο ρεκόρ είναι ένα μοντέλο εξέλιξης, με τεχνικές προδιαγραφές πολύ κοντά σε αυτές του τελικού μοντέλου παραγωγής. Όπως και το Type R παραγωγής, χρησιμοποιεί ένα δίλιτρο 
κινητήρα τούρμπο με 320 PS και 41 kgm ροπής. Να σημειώσουμε ότι το νέο Type R χρησιμοποιεί επίσης ένα πιο «κοντό» χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και ζυγίζει 16 κιλά λιγότερα από το προηγούμενο.



Το πλαίσιο της δέκατης πλέον γενιάς Civic έχει αυξημένη στρεπτική ακαμψία κατά 16% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Η πίσω ανάρτηση είναι πλέον πολλαπλών συνδέσμων από ημιάκαμπτο που είχε η προηγούμενη γενιά, ενώ και το αμάξωμα –σύμφωνα με τη Honda– είναι έτσι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει την καλύτερη σχέση αεροδυναμικής με αρνητική άντωση.

Η Honda πέτυχε το νέο ρεκόρ στο 'Ring κατά τη διάρκεια του τελευταίου σταδίου εξέλιξης του μοντέλου, σε μια ημέρα με «την κατάλληλη θερμοκρασία για τη βέλτιστη επίδοση των ελαστικών και του κινητήρα». Η μοναδική μετατροπή του αυτοκινήτου ήταν ένα roll cage, το οποίο ο Honda ισχυρίζεται ότι δεν βελτίωνε την ακαμψία. Για να εξισορροπηθεί το επιπλέον βάρος αφαιρέθηκαν το σύστημα πολυμέσων  και τα πίσω καθίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το Honda Civic 1.5 i-VTEC Turbo


Ο επικεφαλής εξέλιξης της ανάρτησης και του πλαισίου του νέου Civic Type R, Ryuichi Kijima είπε: «Η ταχύτητα εισόδου και εξόδου από τις στροφές που πετυχαίνει το νέο Type R είναι υψηλότερη επειδή το αυτοκίνητο έχει φαρδύτερα μετατρόχια και λάστιχα, πιο μακρύ μεταξόνιο, νέα ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω και καλύτερη αεροδυναμική που βελτιώνει πολύ τη σταθερότητα».



Όλες αυτές οι βελτιώσεις βοήθησαν τους οδηγούς να «επιτεθούν» στα apex με μεγαλύτερες ταχύτητες. «Οι οδηγοί συνήθως μπαίνουν στη στροφή ύστερα από το Metzgesfeld με περίπου 150 km/h» είπε ο Kijima «ακόμα και σε αυτή τη σχετικά μέτρια στροφή, η ταχύτητα που πετυχαίνουμε με το νέο Type R είναι περίπου 10 km/h παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.


Να σημειώσουμε ότι η παραγωγή του νέου Civic Type R θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Honda στη Βρετανία μέσα στο καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες αναμένονται από τις αρχές του φθινοπώρου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube