Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από τη Lynk & Co [video]

Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από τη Lynk & Co [video]

Έσπασε το ρεκόρ των 4θυρων και διέλυσε αυτό των προσθιοκίνητων – αλλά με μια σοβαρή επιφύλαξη…

Η Cyan Racing, πρώην Polestar, είχε σημειώσει ρεκόρ 4θυρων στο ’Ring με το Volvo S60 Polestar το 2016, αλλά το είχε κρατήσει μυστικό για ένα χρόνο. Έκτοτε το ρεκόρ εκείνο βελτιώθηκε κάμποσες φορές από άλλους. Όμως τώρα, το Lynk & Co 03 Cyan Concept διεκδικεί ξανά το ρεκόρ 4θυρων μοντέλων στην Πράσινη Κόλαση.

Η Cyan Racing δημοσιοποίησε αυτή τη φορά αμέσως το επίτευγμά της και παρέχει και σχετικό video ως απόδειξη. Πίσω από το τιμόνι του σουηδο-κινεζικού σεντάν ήταν ο επίσημος οδηγός αγώνων της Lynk & Co Cyan Racing στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WCTR, Thed Björk, που γύρισε τη θρυλική πίστα Nordschleife των 20,8 km σε 7’ 20” 1, με μέση ταχύτητα 170,4 km/h.

Lynk & Co Bjork

Με την επίδοση αυτή, το Lynk & Co 03 Cyan Concept βελτίωσε την επίδοση της 4θυρης Jaguar XE SV Project 8 κατά 3” και διέλυσε το χρόνο του προσθιοκίνητου Renault Megane RS Trophy R, που είχε γράψει 7’ 45” 3.

To Lynk & Co 03 Cyan Concept έχει έναν 2λιτρο, 4κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 535 PS και 504 Nm, περνώντας τα στο δρόμο από τους εμπρός τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων με paddles στο τιμόνι. Κάνει το 0-100 km/h σε 4,4” και το 0-200 km/h σε 10”, για να πιάσει τελικά τα 310 km/h.

Lynk & Co Ring record

Και τώρα στο «ναι μεν, αλλά»…

Θα παρατηρήσατε ότι αναφερόμαστε στο αυτοκίνητο ως “Concept”. Απλά επειδή είναι. Η Cyan Racing ισχυρίζεται όμως ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο των ρεκόρ είναι νόμιμο για το δρόμο, έχει σουηδικές πινακίδες κυκλοφορίας και μια έκδοση «παραγωγής» θα διατεθεί «σε πολύ περιορισμένο αριθμό και σε πελάτες VIP», αλλά με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές.

Αρκεί αυτό για να αναγνωριστούν τα ρεκόρ ως «αυτοκινήτου παραγωγής»; Εσείς θα μας πείτε. Πάντως, το απόλυτο ρεκόρ 4θυρων στο ’Ring το κατέχει ένα Subaru WRX STI Type RA NBR με χρόνο γύρου 6’ 57”…

[Πηγή: Cyan Racing]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube