To νέο κέντρο R&D της Toyota θυμίζει Nürburgring

To νέο κέντρο R&D της Toyota θυμίζει Nürburgring

Η Toyota ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου κέντρου R&D, με έντονες τις επιρροές από το pit-lane του Nürburgring.

Toyota R&D Centre

Το μέρος όπου θα αναπτύσσονται τα μοντέλα της Toyota με τους λογότυπους GR, αλλά και τα αυτοκίνητα της Lexus δεν θα μπορούσε παρά να έχει αγωνιστικές επιρροές. Ως εκ τούτου, το εσωτερικό του νεόδμητου κέντρου R&D της Toyota έχει άρωμα… Nürburgring.

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν ο ιαπωνικός κολοσσός αποφάσισε να κατασκευάσει ένα νέο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην περιοχή Shimoyama. Τον αμέσως επόμενο χρόνο, η πρώτη φάση του έργου ήταν έτοιμη, με τη δημιουργίας μίας πίστας όμοιας με την «Πράσινη Κόλαση». Έστω και σε σμίκρυνση, μιας και παρά τις στροφές και τα ανηφορικά περάσματα το μήκος της νέας πίστας ήταν σχεδόν 4 φορές μικρότερο από το Nürburgring (5,3 km έναντι 20,7).

Το νέο κέντρο R&D κόστισε στην Toyota περί τα 2 δισ. δολάρια

Toyota R&D

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Να πώς η Porsche Taycan Turbo GT κατέκτησε το Ring [video]

Η ολοκλήρωση του έργου αποκάλυψε κι άλλες ομοιότητες με τη φημισμένη γερμανική πίστα. Αυτή τη φορά όχι στον περιβάλλοντα χώρο αλλά στα ενδότερα του κέντρου. Ο χώρος στον οποίο θα αναπτύσσονται τα αυτοκίνητα επιδόσεων GR Toyota αλλά και τα premium μοντέλα της Lexus θυμίζει έντονα το pit-lane του Ring.

Στο εν λόγω σημείο οι ομάδες σχεδίασης, ανάπτυξης και μηχανικής θα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τα πρωτότυπα και τις δοκιμές των αυτοκινήτων, προκειμένου να επιλυθούν δυσκολίες και προβλήματα που προέκυψαν κατά το στάδιο της εξέλιξης.

Με έκταση που αγγίζει τα 6.508 στρέμματα, η νέα εγκατάσταση περιλαμβάνει και ένα κτίριο επισκεπτών, για συναντήσεις μεταξύ των συνεργατών και των προμηθευτών της Toyota. Περισσότερο από το 60% της συνολικής έκτασης περιστοιχίζεται από δέντρα και πράσινο (άλλο ένα σημείο που θυμίζει το Ring), όπου περίπου 3.000 άτομα απασχολούνται κάθε μέρα. Όσο για το κόστος; Η Toyota επένδυσε σχεδόν δύο δισ. δολάρια για το νέο κέντρο R&D.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube