H Toyota προχωρά στην μεγαλύτερη αύξηση μισθών της 25ετίας

H Toyota προχωρά στην μεγαλύτερη αύξηση μισθών της 25ετίας

Στην μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 ετών προχώρησε η Toyota, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των εργαζομένων της.

Toyota

Όπως ανακοίνωσε χθες η Toyota, μετά από διαπραγματεύσεις έκανε δεκτό το αίτημα των συνδικάτων της για ακόμα μεγαλύτερες απολαβές.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ιαπωνικός κολοσσός συμφώνησε με τα αιτήματα για μηνιαίες αυξήσεις μισθών έως και 28.440 γεν (176 ευρώ) και πληρωμές μπόνους-ρεκόρ. Τηρώντας την πρακτική του παρελθόντος, η εταιρεία δεν έδωσε ποσοστό για την αύξηση του μισθού. 

Οι Toyota, Panasonic, Nissan, Nippon Steel και άλλοι μεγάλοι εκπρόσωποι του Japan Inc ολοκλήρωσαν τις ετήσιες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς, αποδεχόμενες πλήρως τα αιτήματα των συνδικάτων. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούσαν αυξήσεις 5,85%. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια που διεκδικούν αύξηση υψηλότερης του 5%.

Η Toyota έκανε δεκτό το αίτημα των υπαλλήλων της, προχωρώντας σε αύξηση μισθών

Toyota

Στην Ιαπωνία υπάρχει κουλτούρα συνεννόησης και συμβιβασμού και σπανίως δημιουργούνται συγκρούσεις μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών. Ωστόσο οι φετινές διαπραγματεύσεις έκρυβαν τις δικές τους ιδιαιτερότητες, καθώς ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει στη χώρα, με το κόστος ζωής να αυξάνεται περισσότερο σε σχέση με τους μισθούς.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Yoshimasa Hayashi μιλώντας με τους δημοσιογράφους παραδέχτηκε πως «υπάρχει μια ισχυρή δυναμική για αυξήσεις μισθών. Είναι σημαντικό ότι οι αυξήσεις μισθών θα εξαπλωθούν σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Να σημειωθεί ότι οι οικονομολόγοι βλέπουν τις ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις ως προϋπόθεση, προκειμένου η Τράπεζα της Ιαπωνίας να κηρύξει το τέλος των αρνητικών επιτοκίων. 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube