Πόσο κοστίζει η αποκατάσταση ζημιών σε ένα Lexus LFA; [video]

Πόσο κοστίζει η αποκατάσταση ζημιών σε ένα Lexus LFA; [video]

Το Lexus LFA είναι ένα αρκετά σπάνιο σούπερκαρ, μιας και έχουν παραχθεί περί τα 500 αντίτυπα. Πόσο κοστίζουν οι επισκευές σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο;

Lexus LFA

Η οδήγηση ενός σούπερκαρ, όπως το Lexus LFA εν προκειμένω, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Αυτή ακριβώς τη συνθήκη διαπίστωσε ο οδηγός του συγκεκριμένου μοντέλου επιδόσεων της ιαπωνικής premium αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τι ακριβώς συνέβη; Σύμφωνα με τον ίδιο τον οδηγό, ενώ βρισκόταν σε δρόμο με βρεγμένο οδόστρωμα, πάτησε περισσότερο από όσο έπρεπε το γκάζι, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να σταματήσει πάνω σε έναν πυροσβεστικό κρουνό. Ευτυχώς ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα. Το αυτοκίνητο όμως υπέστη εκτεταμένες ζημιές, οι οποίες θα αποκατασταθούν.

Για την αποκατάσταση των ζημιών του Lexus LFA, ο ιδιοκτήτης θα χρειαστεί να πληρώσει μισό εκατομμύριο δολάρια

Lexus LFA

Υπάρχει μία μεγάλη τρύπα στην πόρτα, από την πλευρά του συνοδηγού και το πίσω δεξί πάνελ, αμφότερα κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Οι τροχοί έχουν λυγίσει, τα τζάμια έχουν σπάσει κι η τριπλή απόληξη της εξάτμισης έχει στραβώσει. Παρά τις μεγάλες ζημιές στο εξωτερικό τμήμα του αυτοκινήτου, το εσωτερικό και ο V10 κινητήρας βρίσκονται σε πολύ καλή και κυρίως, πλήρως λειτουργική κατάσταση.

Η επισκευή των ζημιών σε ένα τόσο σπάνιο αυτοκίνητο, εκτός από δύσκολη, είναι όπως σωστά θα φαντάζεστε και αρκετά κοστοβόρα. Για τα ιδιαίτερα δυσεύρετα υλικά και τις λοιπές εργασίες, ο ιδιοκτήτης της στραπατσαρισμένου Lexus LFA θα χρειαστεί να δαπανήσει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια!

Η επισκευή του δε, είναι πιθανό να διαρκέσει ακόμα και έναν χρόνο σύμφωνα με τους ειδικούς. Πλην όμως είναι κάτι που αξίζει να γίνει (ο ιδιοκτήτης δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα), ειδικά για ένα μοντέλο, τόσο εμβληματικό και σπάνιο, όσο το Lexus LFA.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube