Να πώς η Porsche Taycan Turbo GT κατέκτησε το Ring [video]

Να πώς η Porsche Taycan Turbo GT κατέκτησε το Ring [video]

Η Porsche κυκλοφόρησε το περίφημο βίντεο που ρίχνει 18 δευτερόλεπτα στο Model S Plaid.

Taycan Turbo GT

Τον Ιανουάριο, η Porsche ανακοίνωσε ότι μία πρωτότυπη Taycan σημείωσε έναν τρελό χρόνο στο Nürburgring με 7'07"55. Σήμερα γνωρίζουμε ότι επρόκειτο για την Taycan Turbo GT, μια πιο στοχευμένη και σκληροπυρηνική έκδοση με 1.108 ίππους που στοχεύει ευθέως το Tesla Model S Plaid, στο οποίο έριξε 18 δευτερόλεπτα στην Πράσινη Κόλαση.

Για τους πιο απαιτητικούς, η Taycan Turbo GT προσφέρει -προσώρας χωρίς επιπλέον χρέωση- το πακέτο Weissach που δεν έχει μεταξύ άλλων πίσω καθίσματα, ηχομόνωση, πίσω ηχεία και ζώνες.

Σιωπηλή καταιγίδα; Δείτε πώς η Porsche Taycan Turbo GT κονιορτοποίησε το ρεκόρ του S Plaid Track Pack στο Nordschleife

Και τώρα αποκάλυψε πλήρως το βίντεο του γύρου που την έφερε στην πρωτοκαθεδρία των ηλεκτρικών σεντάν.

Taycan Turbo GT

Είναι λίγο παράξενο ότι ένα όχημα μπορεί να κινείται τόσο γρήγορα στην πιο απαιτητική πίστα του πλανήτη και ταυτόχρονα να απουσιάζει κάτι που μας είναι τόσο οικείο: Ο θόρυβος από τον κινητήρα.

Ακούγεται βέβαια το ελάχιστο σφύριγμα των ηλεκτροκινητήρων, που δίνει στην Taycan Turbo GT μια φουτουριστική εσάνς. Όπως και να έχει, με τα ηλεκτρικά μοντέλα να εξαπλώνονται, θα πρέπει να συνηθίσουμε τη νέα κατάσταση.

Taycan Turbo GT

Εντύπωση προκαλεί κι η αντίστροφη μέτρηση των 10 δευτερολέπτων στα δεξιά του ταχύμετρου. Είναι η λειτουργία push-to-pass που υπάρχει και στις πιο αδύναμες Taycan κι η οποία έχει εμπνευστεί από το ηλεκτρικό μονοθέσιο της Porsche, την 99X Formula E. Εκτοξεύει την απόδοση από τους 789 στους 952 ίππους για 10.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Taycan Turbo GT των 1.108 PS είναι η ισχυρότερη Porsche ever

Στις περισσότερες ευθείες της πίστας, τα 10” επαρκούν για να έχει τη μέγιστη ισχύ μέχρι την επόμενη στροφή. Στις μεγαλύτερες ευθείες του Nürburgring, προφανώς εξαντλείται πριν φτάσει στην επόμενη καμπή.

Taycan Turbo GT

Η Taycan Turbo GT ανακοινώνει τέσσερις διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Πέρα από τις δύο που προαναφέραμε, όταν επιλέξετε το launch control για κάποια κόντρα σε φανάρι, τότε η ισχύς σκαρφαλώνει στους 1.033 ίππους, ενώ για 2”, αυξάνεται στιγμιαία στους 1.108.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Porsche Taycan έριξε 18" στο Model S Plaid στο Ring [video]

Στη μέγιστη ισχύ, το γερμανικό σεντάν μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 60 mph (97 km/h) σε μόλις 2,1” με το πακέτο Weissach και 2,2” χωρίς. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 306 km/h.

Taycan Turbo GT

Σε μια επανάληψη της διαμάχης μεταξύ Porsche και Nissan τις δύο περασμένες δεκαετίες, όταν αμφότερες διεκδικούσαν το ταχύτερο γυρολόγιο στο Ring με την 911 Turbo και το GT-R, τώρα οι Γερμανοί ανταλλάζουν θέσεις στο EV βάθρο με την Tesla.

Τόσο η Taycan Turbo GT, όσο και το Model S Plaid που σημείωσαν ρεκόρ, φορούσαν roll-cage και μπάκετ κάθισμα οδηγού, ενώ πίσω από κάθε εγχείρημα κρύβεται ολόκληρη ομάδα υποστήριξης. Επομένως, όσο καλοί οδηγοί κι αν είστε, μην θεωρήσετε ότι θα φτάσετε στο Nürburgring με την ηλεκτρική μπερλίνα σας και θα κάνετε αντίστοιχους χρόνους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube