Νέο δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ για το Jeep Wrangler με 300 PS

Νέο δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ για το Jeep Wrangler με 300 PS

Η FΙΑΤ Chrysler Automobiles (FCA) προχωρά στην εξέλιξη ενός νέου, ισχυρού δίλιτρου 4κύλινδρου μοτέρ για την επόμενη γενιά του Jeep Wrangler.

Με την κωδική ονομασία Hurricane, η FΙΑΤ Chrysler Automobiles εξελίσσει ένα νέο δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ που θα διαθέτει άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και θα αποδίδει μέγιστη ισχύ περίπου 300 άλογα.

Σύμφωνα με το AutoNews, που επικαλείται ανώνυμη πηγή, το σύνολο κινητήρα/κιβωτίου θα κατασκευάζεται για τις αμερικανικές μάρκες της FCA και θα ντεμπουτάρει στην επόμενη γενεά του Jeep Wrangler που αναμένεται το 2017. Το νέο Wrangler θα διαθέτει αλουμινένια δομή και 8άρι αυτόματο σασμάν. Ο παραπάνω συνδυασμός κινητήρα/κιβωτίου πιθανότατα θα αντικαταστήσει επί το αποδοτικότερο τον υφιστάμενο 3,6λιτρο κινητήρα V6 Pentastar που αποδίδει 285 άλογα και 36,0 kgm.

Αν ισχύουν οι αναφορές του AutoNews, τότε αυτό το μοτέρ θα υποσκελίσει με την ειδική απόδοσή του (150 PS/lt) το αντίστοιχο δίλιτρο τούρμπο της Alfa Romeo Giulia με τoυς 276 PS (138 PS/lt), αλλά και τον κινητήρα 1750 της Alfa Romeo 4C που αποδίδει 120 PS/lt. Όσον αφορά τα ανταγωνιστικά θα είναι τουλάχιστον 60 άλογα παραπάνω από το δίλιτρο EcoBoost, αλλά και 80 άλογα λιγότερο από το δίλιτρο της AMG που φορά η ευθέως ανταγωνίστριά του GLA 45.

Δείτε να δοκιμάζουμε την Alfa Romeo 4C στην πίστα του Balocco στο video, εδώ!

[Πηγή AutoNews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube