40 Ferrari F40 κοκκινίζουν την Τοσκάνη [video]

40 Ferrari F40 κοκκινίζουν την Τοσκάνη [video]

40 κατακόκκινες F40, νομίζεις ότι είσαι σε όνειρο! Εντάξει, ήταν και μία βεραμάν...

Ferrari F40

Τα γραφικά τοπία της Τοσκάνης στην Ιταλία αντήχησαν από τη βροντερή συμφωνία 40 Ferrari F40, που ξεσήκωσαν την περιοχή με τους φωνακλάδικους τούρμπο V8 και τα σκασίματά τους.

Το αξιοσημείωτο θέαμα εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του τριήμερου Ferrari Legacy Tour, από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου ως φόρο τιμής στην κληρονομιά της Ferrari. Ήταν η πρώτη εκδήλωση του είδους κι ήταν αφιερωμένη στην F40. 

Το να δεις μια Ferrari F40 είναι το γεγονός της εβδομάδας. Φαντάσου 40 μαζί...

Αν μάλιστα δεν υπήρχε μία σε βεραμάν χρώμα, θα μπορούσαμε να μιλάμε για 40 κατακόκκινες F40, την απόλυτη ονείρωξη! Ομολογουμένως το κόκκινο είναι το πρώτο χρώμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν αναφερόμαστε στο πιο ποθητό μοντέλο της ιταλικής φίρμας.

Ferrari F40

Για να μαζευτούν βέβαια τόσες F40, χρειάστηκε να έρθουν κάμποσες από τις ΗΠΑ, αλλά και κάθε γωνιά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Αρχικά, η Ferrari σχεδίαζε να παράγει μόλις 400 μονάδες. Ωστόσο, η ζήτηση των πελατών αποδείχθηκε ακόρεστη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πάνω από 1.300 από αυτά τα αριστουργήματα.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ FERRARI F40

Η Ferrari F40 κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε λάτρη του αυτοκινήτου. Ήταν το τελευταίο μοντέλο που εγκρίθηκε προσωπικά από τον ίδιο τον Enzo Ferrari πριν από τον θάνατό του. 

Ferrari F40

Σε μια εποχή που ορισμένοι λάτρεις της Ferrari φοβήθηκαν ότι η μάρκα γινόταν πολύ μαλθακή, η F40 εμφανίστηκε ως ένα ασυμβίβαστο σκληροπυρηνικό σούπερκαρ. Σχεδιάστηκε για να σηματοδοτήσει την 40η επέτειο της Ferrari το 1987 και παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1992.

Διαθέτει κινητήρα στο κέντρο, κίνηση στους πίσω τροχούς και τροφοδοτείται από έναν V8 2,9 lt με δύο τούρμπο, που παράγει 478 PS στις 7.000 rpm και 577 Nm ροπής στις 4.000 rpm. Ενώ αυτοί οι αριθμοί μπορεί να φαίνονται μετριοπαθείς στον σημερινό κόσμο των τετραψήφιων ίππων, η πραγματική μαγεία της F40 βρίσκεται στο βάρος κάτω των 1.300 kg και την αίσθηση που προσφέρει.

Ferrari F40

Σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων με το κλασικό χτένι της Ferrari και χωρίς το παραμικρό ηλεκτρονικό βοήθημα, η F40 εγγυάται μια ανόθευτη οδηγική εμπειρία. Ακόμη και στην εποχή των εξελιγμένων ηλεκτρονικών και της υβριδικής ισχύος που συναντάμε στις σύγχρονες Ferrari, όπως η 296 GTB, η F40 παραμένει ένα από τα πιο ελκυστικά υπεραυτοκίνητα στον πλανήτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube