Muc022 για 2.575 km ηλεκτρικής αυτονομίας [video]

Muc022 για 2.575 km ηλεκτρικής αυτονομίας [video]

Το muc022 είναι και επισήμως το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία, καθώς είναι ικανό να καλύψει πάνω από 2.500 km.

Muc022

Oι φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (TUM), κατέχουν πλέον το ρεκόρ ηλεκτρικής αυτονομίας, ελέω Muc022.

Δεν έχει περάσει παρά ελάχιστος καιρός από τότε που οι φοιτητές του πανεπιστημίου της Γενεύης κατασκεύασαν το Mythen, το ηλεκτρικό όχημα με την ταχύτερη επιτάχυνση στον κόσμο. Οι φοιτητές (έστω και από άλλο πανεπιστήμιο) το έκαναν ξανά! Κατασκεύασαν το Muc022, ένα μονοθέσιο όχημα που κατάφερε να διανύσει 2.575 km με μία μόνο φόρτιση!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mythen, το ταχύτερο EV του κόσμου [video]

Πώς όμως κατάφεραν να δουν αυτό το ασύγκριτα υψηλό νούμερο; Οι μηχανικοί της ομάδας TUfast Eco, προσπάθησαν να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικό και ελαφρύ. Α, τοποθέτησαν και μια ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία, χωρητικότητας…15,5 kWh. Δεν σας γελούν τα μάτια σας, σωστά διαβάζετε!

Το ζητούμενο στο muc022 δεν ήταν η μεγάλη ιπποδύναμη, αλλά η μεγιστοποίηση της απόδοσης

Muc022

Μπορεί η χωρητικότητας της μπαταρίας του να είναι εφτά φορές μικρότερη από εκείνη της Mercedes-Benz EQS, ωστόσο το Muc022 έχει κρυφά όπλα στη φαρέτρα του. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 170 kg, με τον ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη να έχει ισχύς μόλις 400 Watt. Στα εντυπωσιακά αυτά νούμερα προσθέστε και τον συντελεστή οπισθέλκουσας, που ανέρχεται στα 0,159 cd.

H ομάδα των φοιτητών πήρε τη θέση της στο αεροδρόμιο του Μονάχου και ξεκίνησε τις δοκιμές, καταρρίπτοντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 1.608 km, μετά από τέσσερις μέρες οδήγησης. Βλέποντας όμως ότι η μπαταρία δεν είχε αδειάσει εντελώς, οδήγησαν για άλλες δύο μέρες, ξεπερνώντας τα 2.000 km. Για την ιστορία, η μπαταρία του Muc022, παρέδωσε πνεύμα μετά από 99 ώρες οδήγησης.

Muc022

Μετά το τέλος της προσπάθειας, εξήχθησαν κάποια χρήσιμα δεδομένα, αναφορικά με την κατανάλωση. Το δημιούργημα των φοιτητών κατανάλωνε μόλις 0,6 Kw/100 km, κερδίζοντας έτσι και τον άτυπο τίτλο της χαμηλότερης κατανάλωσης σε ηλεκτρικό όχημα. Για να κατανοήσουμε τα μεγέθη, το Model Y, το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό SUV που κατασκευάστηκε ποτέ, σύμφωνα με την Tesla, καταναλώνει 1 kWh για κάθε 7 km.

Οι φοιτητές του TUM μας έδωσαν λοιπόν ένα καλό μάθημα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα μεγαλύτερα οφέλη στα EV δεν είναι η προσθήκη ισχύος και μεγέθους αλλά η μεγιστοποίηση της απόδοσης. Και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό είναι αυτό που έκανε τόσο αγαπητά (και συνεχίζει να τα διατηρεί αγαπητά) τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube