Mitsubishi: Συμφωνία για επιστροφή στην Ευρώπη;

Mitsubishi: Συμφωνία για επιστροφή στην Ευρώπη;

Φήμες για συμφωνία εντός της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi που θέλουν τα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας να παράγονται στα εργοστάσια της Renault στη Γαλλία.

Λίγο καιρό μετά από την απόφαση της Mitsubishi για σταδιακή απόσυρσή της από την ευρωπαϊκή αγορά, η ιαπωνική φίρμα φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times.

Τον Ιούλιο του 2020, η Mitsubishi ανακοίνωσε πως δεν θα κυκλοφορήσει καινούργια μοντέλα στην Ευρώπη, και θα επικεντρωθεί στην αγορά της Ασίας, στα πλαίσια μείωσης των εξόδων κατά 20% μέσα σε δύο χρόνια. Σήμερα όμως αυτό δείχνει να αλλάζει, καθώς ανώνυμες πηγές από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi δηλώνουν πως η Mitsubishi θα μπορούσε να μεταφέρει την παραγωγή των ευρωπαϊκών της μοντέλων στα εργοστάσια της Renault στη Γαλλία.

Οι πληροφορίες της Financial Times αναφέρουν πως μια αρχική συμφωνία επετεύχθει στις 22 Φεβρουαρίου, και η τελική απόφαση αναμένεται να κλειδώσει σε meeting του διοικητικού συμβουλίου της Mitsubishi την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη, καθώς τα υψηλόβαθμα στελέγχη της Mitsubishi δεν θέλουν η πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης να επηρεάσει τη στρατηγική της συμμαχίας. Να θυμίσουμε πως το 34% της Mitsubishi ανήκει στη Nissan της οποίας το 43% ανήκει στη Renault, ενώ η γαλλική κυβέρνηση που προσπαθεί να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας στην Γαλλία, έχει το 15% της Renault.

Μια ενδεχόμενη επιστροφή της Mitusbishi στην Ευρώπη θα οδηγήσει πιθανότατα και στην κυκλοφορία της νέας γενιάς Mitsubishi Outlander που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και του ανανεωμένου Mitsubishi Eclipse Cross.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube