Mitsubishi: Φήμες για κατάργηση των SUV από την αγορά της Ευρώπης

Mitsubishi: Φήμες για κατάργηση των SUV από την αγορά της Ευρώπης

Πληροφορίες από ανώνυμη πηγή κάνουν λόγο για μειωμένη γκάμα της Mitsubishi που θα περιλαμβάνει μόλις δύο μοντέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Automotive News Europe από ανώνυμη πηγή, η Mitsubishi σκοπεύει να σταματήσει τις εισαγωγές SUV στην αγορά της Ευρώπης ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα ASXEclipse Crossκαι Outlander - τρία SUV που αφορούσαν το 64% των συνολικών πωλήσεων της Mitsubishi στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του 2020 (53.242 αυτοκίνητα). Όσο για τα εναπομείναντα Space Star και το L200, η ανώνυμη πηγή ισχυρίζεται πως οι εισαγωγές τους θα συνεχίσουν μέχρι τα τέλη του 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mitsubishi Outlander PHEV

Να θυμίσουμε πως στα τέλη Ιουλίου, ο Όμιλος Σαρακάκη είχε ανακοινώσει το Μεσοπρόθεσμο Πλάνο της Mitsubishi Motors Cooporation που έκανε λόγο για αναπροσαρμογή την γκάμα των μοντέλων που θα διατίθενται τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη λόγω των αυστηρών κανονισμών για την μείωση των ρύπων CO2 που έχει επιβληθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Την ίδια περίοδο, δημοσίευμα του Autocar μιλούσε για πάγωμα παρουσιάσεων νέων μοντέλων της Mitsubishi στην Ευρώπη στα πλαίσια μείωσης του κόστους κατά 20% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Οι βρετανοί δημοσιογράφοι έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν πιθανή αποχώρηση της Mitsubishi από την Ευρώπη κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 AWD

Η Mitsubishi ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση του Eclipse Cross μέσα στο 2020 αλλά και την ολοκαίνουρια γενιά του Outlander το 2021. Μένει να δούμε την αντίδραση της εταιρείας στα δημοσιεύματα και το αν τελικά θα εισάγει τα εν λόγω μοντέλα στην αγορά της Ευρώπης.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube