node/39683

Mitsubishi: Φήμες για κατάργηση των SUV από την αγορά της Ευρώπης

Πληροφορίες από ανώνυμη πηγή κάνουν λόγο για μειωμένη γκάμα της Mitsubishi που θα περιλαμβάνει μόλις δύο μοντέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Automotive News Europe από ανώνυμη πηγή, η Mitsubishi σκοπεύει να σταματήσει τις εισαγωγές SUV στην αγορά της Ευρώπης ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα ASXEclipse Crossκαι Outlander - τρία SUV που αφορούσαν το 64% των συνολικών πωλήσεων της Mitsubishi στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του 2020 (53.242 αυτοκίνητα). Όσο για τα εναπομείναντα Space Star και το L200, η ανώνυμη πηγή ισχυρίζεται πως οι εισαγωγές τους θα συνεχίσουν μέχρι τα τέλη του 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mitsubishi Outlander PHEV

Να θυμίσουμε πως στα τέλη Ιουλίου, ο Όμιλος Σαρακάκη είχε ανακοινώσει το Μεσοπρόθεσμο Πλάνο της Mitsubishi Motors Cooporation που έκανε λόγο για αναπροσαρμογή την γκάμα των μοντέλων που θα διατίθενται τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη λόγω των αυστηρών κανονισμών για την μείωση των ρύπων CO2 που έχει επιβληθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Την ίδια περίοδο, δημοσίευμα του Autocar μιλούσε για πάγωμα παρουσιάσεων νέων μοντέλων της Mitsubishi στην Ευρώπη στα πλαίσια μείωσης του κόστους κατά 20% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Οι βρετανοί δημοσιογράφοι έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν πιθανή αποχώρηση της Mitsubishi από την Ευρώπη κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 AWD

Η Mitsubishi ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση του Eclipse Cross μέσα στο 2020 αλλά και την ολοκαίνουρια γενιά του Outlander το 2021. Μένει να δούμε την αντίδραση της εταιρείας στα δημοσιεύματα και το αν τελικά θα εισάγει τα εν λόγω μοντέλα στην αγορά της Ευρώπης.

[Πηγή: Automotive News Europe]

TAGS
node/40201

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που προβλέπει το νέο πενταετές της πρόγραμμα. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Το Volkswagen Group αναζητά πιθανούς πλειοδότες για τη μάρκα Ducati σκοπεύοντας να την πουλήσει πριν προχωρήσει τον επόμενο μήνα στην ανακοίνωση του νέου πενταετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης της πολιτικής του. Όπως αναφέρει το Reuters, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, η VW θα επανεξετάσει το μέλλον της μάρκας Ducati καθώς και αυτό της Lamborghini και της Bugatti.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen Group: Θα πουλήσει τις Lamborghini και Bugatti;

Η Volkswagen αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο ενδελεχούς ανάλυσης των στοιχείων που αφορούν στο μέλλον των Lamborghini, Bugatti και Ducati στο πλαίσιο της ευρύτερης αναζήτησης οικονομιών κλίμακας καθώς μετατοπίζεται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Το αν η Volkswagen θα ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία πώλησης είναι ακόμα αβέβαιο, σημειώνει το δημοσίευμα. Να σημειώσουμε πως η Volkswagen επιχείρησε να πουλήσει τη Ducati το 2017, όταν η Bajaj Auto BAJA.NS σε συνεργασία με την KTM, καθώς και οι Polaris και ιδιωτικοί επενδυτικοί όμιλοι Bain, PAI και Investindustrial εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν την ιταλική μάρκα. Η πώληση τότε σκόνταψε στην αντίδραση των εργαζομένων. 

node/40197

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Μετακομίζει από την Audi στη SEAT, στην οποία και παλαιότερα είχε υπηρετήσει από τη θέση του επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Ο Jorge Diez αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή σχεδιασμού τόσο για τη SEAT όσο και για την Cupra από την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Diez είχε διατελέσει επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT μεταξύ 2011 και 2014.

Εργάστηκε τόσο για τη VW όσο και για την Audi στη Γερμανία, επιστρέφοντας στην τελευταία το 2014, προκειμένου να δουλέψει σε αυτήν αλλά και στις Lamborghini και Ducati ως διευθυντής του concept design. Κατά την πρώτη του περίοδο στο Audi, δημιούργησε μοντέλα όπως το TT δεύτερης γενιάς και το A7 Sportback της πρώτης γενιάς.

Όσο για την πρώτη του θητεία στη SEAT είχε «υπογράψει» μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το Leon τρίτης γενιάς, το Ibiza τέταρτης γενιάς και το Ateca, το πρώτο SUV της SEAT.

«Ο Jorge Díez είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η υπογραφή του είναι σε πολλά από τα βασικά μας αυτοκίνητα τηςτελευταίας δεκαετίας, όπως το Leon, το Ateca και το Ibiza, και είναι υπέροχο το ότι επιστρέφει στη SEAT. Η διεθνής του εμπειρία, η έμπνευση από τη Βαρκελώνη και οι αξίες των SEAT και CUPRA θα αντικατοπτρίζονται στα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε τα επόμενα χρόνια », δήλωσε ο πρόεδρος της SEAT και της Cupra, Wayne Griffiths.

0 Jorge Díez (θα αναφέρεται στον Executive Vice-President for Research and Development της SEAT, Dr. Werner Tietz), είναι πτυχιούχος τεχνικός μηχανικός στο Industrial Design από το Cardenal Herrera University of Valencia και κάτοχος Master degree in Car Design από το Polytechnic University of Valencia καθώς και Master degree από το London Royal College of Art.

TAGS