Επίσημο: Ανανεωμένο Mitsubishi ASX στη Γενεύη

Επίσημο: Ανανεωμένο Mitsubishi ASX στη Γενεύη

Το μικρό SUV της Mitsubishi αποκτά τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας.

Η Mitsubishi Motors παρουσίασε το ανανεωμένο ASX το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στην 89η Έκθεση Γενεύης. Το μοντέλο δέχθηκε ένα εκτενές facelift έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της Mitsubishi, υιοθετώντας τη σχεδιαστική ταυτότητα με τίτλο "robust & ingenious" (στιβαρό & έξυπνο).

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στη μάσκα "Dynamic Shield" που έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, με προφυλακτήρα, καπό, γρίλια και LED φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν στο Eclipse Cross. Στο προφίλ προστέθηκε μια επιπλέον εσοχή στα εμπρός φτερά, ενώ στο πίσω μέρος, οι επεμβάσεις αφορούν τα πιο μοντέρνα γραφικά LED στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων και το νέο προφυλακτήρα με πιο δυναμικές εισαγωγές αέρα και προστατευτική ποδιά. Επιπλέον, στην παλέτα των χρωμάτων προστέθηκαν οι αποχρώσεις Red Diamond, Sunshine Orange και Oak Brow.

Mitsubishi ASX facelift

Στο εσωτερικό, το ASX απέκτησε μια μεγαλύτερη οθόνη αφής 8" με βελτιωμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας με smartphone και δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο από USΒ stick. Επιπλέον, ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει πλέον το σύστημα Forward Collision Mitigation (FCM) για φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης ενώ το αμάξωμα έχει τεχνολογία RISE impact safety body.

Από πλευράς κινητήρων, στην Ευρώπη το ASX θα διατεθεί με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,0 λίτρων που θα συνεργάζεται είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με το αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) σε προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις.

Η σημερινή γενιά του Mitsubishi ASX (γνωστή και ως Outlander Sport) βρίσκεται στην αγορά από το 2009 και έκτοτε έχει πουλήσει περίπου 1,32 εκατομμύρια μονάδες σε 90 χώρες με μεγαλύτερες αγορές αυτές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Κίνας. Αυτό είναι το τέταρτο αισθητικό φρεσκάρισμα του μοντέλου μετά τις αντίστοιχες αλλά πιο διακριτικές ανανεώσεις του 2012, 2016 και 2017. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μικρό SUV είναι το τρίτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της γκάμας της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube