Μήνυση κατά της VW καταθέτει το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Μήνυση κατά της VW καταθέτει το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Ζητά αποζημίωση γιατί αγόρασε αυτοκίνητα που τώρα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο κέντρο των πόλεων.

Το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης κατέθεσε μήνυση σε βάρος της VW ζητώντας αποζημίωση από την εταιρεία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ το κρατίδιο προχώρησε σε αυτήν την κίνηση ενώπιον του δικαστηρίου της Στουτγάρδης, διότι είχε προχωρήσει στην αγορά ή μίσθωση αυτοκινήτων της VW τα οποία με την απαγόρευση της κίνησης μέσα στο κέντρο της πόλης, έπαψαν να καλύπτουν τους σκοπούς για τους οποίους αγοράστηκαν, ενώ έχασαν –για τον ίδιο λόγο- και μεγάλο μέρος της αξίας τους.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω αυτοκίνητα είχαν αγοραστεί (ή μισθωθεί) για τις ανάγκες της Αστυνομίας.

Τώρα το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης διεκδικεί χρηματική αποζημίωση από την VW η οποία όμως σε δηλώσεις της τονίζει πως δεν της έχει ακόμη κοινοποιηθεί αντίγραφο της αγωγής.

Παράλληλα, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, αναφερόμενο στο θέμα παρέπεμψε σε προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες είχαν δεχτεί ότι την εποχή που πουλήθηκαν τα αυτοκίνητα αυτά είχαν έγκυρη πιστοποίηση και αν στο μεταξύ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους στο κέντρο κάποιων πόλεων, αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται η κατασκευάστρια εταιρεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube