Μικρότερη αυτονομία για τα ηλεκτρικά του μέλλοντος;

Μικρότερη αυτονομία για τα ηλεκτρικά του μέλλοντος;

Ο CEO της Audi πιστεύει πως η μόδα των μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας δεν θα συνεχιστεί για πολύ.

Ο Markus Duesmann, CEO της Audi, δήλωσε πως τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα ίσως έχουν χαμηλότερη αυτονομία από τα σημερινά!

Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας της Audi δήλωσε: «Το να βάζεις τεράστιες μπαταρίες για χιλιάδες χιλιόμετρα, δεν είμαι σίγουρος πως είναι μια μόδα που θα συνεχιστεί ... Αργότερα στο μέλλον θα μειώσουμε την αυτονομία καθώς οι υποδομές θα είναι καλύτερες (περισσότεροι φορτιστές) και το κοινό θα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία από ηλεκτρικά οχήματα».

«Σήμερα πηγαίνεις στο πρατήριο καυσίμου και η διαδικασία του ανεφοδιασμού μοιάζει εντελώς φυσική. Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι διαφορετικό, πρέπει να αλλάξεις λίγο την συμπεριφορά σου. Όμως όταν συνηθίσουμε, οι μπαταρίες θα αρχίσουν να έχουν μικρότερη χωρητικότητα καθώς αυξάνουν αναίτια το βάρος και το κόστος - και καταλαμβάνουν πολύ όγκο».

Audi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Audi e-tron GT quattro και RS e-tron GT [video]

Πάντως ο Duesmann παραδέχθηκε το πλεονέκτημα της Tesla στο κομμάτι της αυτονομίας: «Οι περισσότεροι κατασκευαστές ξεκίνησαν με πολύ μικρότερες μπαταρίες. Η Tesla ξεκίνησε με τεράστιες μπαταρίες, και βλέπουμε πόσο σημαντική είναι η αυξημένη αυτονομία για τους πελάτες. Για αυτό επενδύσαμε σε περισσότερη αυτονομία. Από εδώ και στο εξής θα βλέπετε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εξελίσσονται σε νέες πλατφόρμες, οπότε θα υπάρχει χώρος για μια μεγάλη μπαταρία.».

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών Audi σημειώνουν σημαντική άνοδο. Ενδεικτικά, το 2020 πούλησε 80% περισσότερα από το 2019, ενώ η πορεία θα συνεχίσει να είναι αυξητική λόγω και της έλευσης του νέου e-tron GT.

[Πηγή: Cnet]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube