Μια Ferrari Enzo με σχεδόν 150.000 km στον χιλιομετρητή της [video]

Μια Ferrari Enzo με σχεδόν 150.000 km στον χιλιομετρητή της [video]

Η εικονιζόμενη Ferrari Enzo, με περίπου 150.000 km στον χιλιομετρητή της, έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί.

Μπορεί να έχουν κατασκευαστεί για να προσφέρουν την απόλυτη οδηγική απόλαυση, αλλά μοντέλα όπως η Ferrari Enzo, η F40 ή ακόμη και η 488 Pista, καταλήγουν να περνούν περισσότερο χρόνο κρυμμένες σε ένα γκαράζ παρά στην άσφαλτο.

Αρκετοί ιδιοκτήτες βλέπουν τα αυτοκίνητα αυτά σαν μια επενδυτική ευκαιρία προσπαθώντας να διατηρήσουν στο ελάχιστο τα χιλιόμετρα που διανύουν. Από την άλλη, υπάρχει μια μικρή μερίδα ιδιοκτητών που αξιοποιούν στο έπακρο τέτοια αυτοκίνητα μην κάνοντας δεύτερες σκέψεις για την μεταπωλητική τους αξία.

Ένα τέτοιο τρανό παράδειγμα είναι μια Ferrari Εnzo με περίπου 150.000 km και ζωή γεμάτη περιπέτεια. Το παρατσούκλι της είναι ΜΜ Εnzo (Most Miles) και αποτελεί πρότζεκτ του ιδιοκτήτη της και συλλέκτη, Richard Losee.

Ferrari Enzo

Ο Losee είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης της και από την στιγμή που την απέκτησε θέλησε να την κάνει την Εnzo με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο. Αρχικά, δάνεισε το αυτοκίνητο σε περιοδικό για δοκιμή μακράς διάρκειας 16.000 km.

Έπειτα, όταν το αυτοκίνητο είχε διανύσει γύρω στα 48.000 km καταστράφηκε ολοσχερώς στην εκδήλωση 2006 Utah Highway Patrol's Fast Pass Charity, όταν ο Losee έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στα 330 km/h! Μετά από 30 μήνες επισκευών η Enzo επέστρεψε σαν καινούργια στους δρόμους για να καταπιεί ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα.

Ferrari Enzo

Αυτή τη φορά όμως, με περισσότερη ισχύ καθώς στον 6,0 lt V12 προστέθηκαν δύο τούρμπο εκτοξεύοντας την ισχύ από τα 660 PS στα 850 PS. Με περισσότερη δύναμη πλέον, ο Losee αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2010 να δοκιμάσει την MM Enzo στα Bonneville Salt Flats πετυχαίνοντας μέγιστη ταχύτητα 381,41 km/h. Επίσης να προσθέσουμε ότι στην συγκεκριμένη Enzo είχαν τοποθετηθεί πόρτες targa κατασκευασμένες από την ίδια την Ferrari.

Σήμερα, η ΜΜ Enzo βρίσκεται πολύ κοντά στα 150.000 km και το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσει εκεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube