Enzo Ferrari: Έσπασε το ρεκόρ online δημοπρασίας

Enzo Ferrari: Έσπασε το ρεκόρ online δημοπρασίας

Αυτή η Ferrari είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ μέσω διαδικτύου.

Η Enzo Ferrari που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι πλέον το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας, καθώς πουλήθηκε έναντι $2.640.000 (€2.328.942)! Το υπεραυτοκίνητο δημοπρατήθηκε από τον οίκο RMSothebys στα πλαίσια του "Driving into Summer" που έλαβε χώρα μεταξύ 21 και 29 Μαίου.

Αυτή είναι μια από τις 400 Enzo που κατασκευάστηκαν στο Maranello, με αριθμό σασί 13303. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του μοντέλου ήταν ένας συλλέκτης από το San Fransisco που την κράτησε από το 2003 μέχρι το 2018, πραγματοποιώντας σχολαστικά όλα τα σέρβις στην επίσημη αντιπροσωπεία. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης ήταν ένας συλλέκτης από την California, ο οποίος επίσης την πρόσεχε σαν κόρη οφθαλμού.

Συνολικά, η Enzo έχει καλύψει μόλις 2.012 km μέσα στα 17 χρόνια που έχουν περάσει από την ημέρα που βγήκε από το εργοστάσιο της Ferrari. Να θυμίσουμε πως κάτω από το καπό της ναυαρχίδας του Maranello βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 6,0 λίτρων με απόδοση 660 PS και 657 Nm που συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων. 

Σε αντίθεση  με τις παραδοσιακές δημοπρασίες που οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα αυτοκίνητα πριν κάνουν τις προσφορές τους, στις online δημοπρασίες οι αγοραστές πρέπει να αρκεστούν στις φωτογραφίες και τις πληροφορίες που παρέχει ο διοργανωτής. Βέβαια στην περίπτωση του RMSothebys  και της συγκεκριμένης Ferrari, είναι αρκετά εύκολο να εμπιστευτείς την περιγραφή του μοντέλου καθώς είναι εμφανές πως βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας. Ακόμα και έτσι, τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια είναι σεβαστό ποσό για ένα κλικ!

[Πηγή: RMSothebys μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube