Μια Ferrari 812 GTC4Lusso

Μια Ferrari 812 GTC4Lusso

Αυτή η Ferrari 812 Shooting Brake (!) είναι μια χαρά για να αντικαταστήσεις τη GTC4Lusso.

To Maranello μας παρουσίασε εδώ και κάμποσους μήνες τη νέα GTC4Lusso T, ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται «επειγόντως» αντικατάσταση για να συμβαδίζει με τη νέα μπερλινέτα της εταιρείας.

Και αν το cavallino rampante επιλέξει να ακολουθήσει ένα παρόμοιο σχέδιο, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι όπως αυτό της φωτογραφίας.

Το σχέδιο της X-Tomi οραματίζεται πώς θα μπορούσε η νέα 812 Superfast να μοιάζει με επιμηκυμένη οροφή και καμπίνα για τέσσερις ενηλίκους. Και πρέπει να πούμε ότι το σχέδιο μας γεμίζει το μάτι.

Η Ferrari αναθεώρησε το παλιό στιλ shooting-brake -τι λέξη κι αυτή; Πώς από το αρχικό shooting break ή break de chasse γαλλιστί φτάσαμε σε αυτή τη βλακεία- το 2011 με το λανσάρισμα της FF. Αυτοκίνητο που αντικατέστησε το κουπέ 612 Scaglietti με ένα 4θέσιο, 12κύλινδρο, τετρακίνητο σούπερ-χάτσμπακ. Η FF αρχικά έκανε παρέα στην γκάμα της εταιρείας με τη διθέσια 599 GTB και στη συνέχεια με την F12 Berlinetta, για να αναθεωρηθεί με τη σειρά της, εξελισσόμενη στην GTC4Lusso.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 330GT shooting brake! Η γιαγιά της GTC4Lusso T για €827.000

Το απαραίτητο «downsizing» βρήκε κι εδώ εύφορο έδαφος, έτσι ο 3,9λιτρος διτούρμπινος V8 από την California T, άνοιξε την πόρτα σε μια πελατεία, η οποία δεν θεωρεί απαραίτητα τους 12 κυλίνδρους (και την τετρακίνηση) πλεονέκτημα.

Η αναθεώρηση αυτή είχε σκοπό να διατηρήσει την πρεμιέρα της Ferrari στα φύσει και ουσία GT φρέσκια για πέντε και βάλε χρόνια. Αλλά η έλευση της 812 Superfast ίσως επιταχύνει την εκ νέου αναθεώρηση του πρότζεκτ. Ούτως ή αλλιώς, η ασυνήθιστη προσέγγιση που συνέβη μεταξύ της FF και GTC4, παρέχει ένα πρώτο επιτυχημένο δείγμα γραφής. Οπότε δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μην επαναληφθεί. Έστω και σε τόσο μικρό διάστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube