Αυτή είναι η νέα Ferrari California T [update+video]

Αυτή είναι η νέα Ferrari California T [update+video]

Η ανανεωμένη Ferrari California που παρουσιάστηκε σήμερα φέρει το γράμμα Τ δίπλα στο όνομά της, αφού είναι η πρώτη σύγχρονη Ferrari με turbo.

Αυτή είναι λοιπόν η νέα Ferrari California T. Έχει διαφοροποιημένη εμφάνιση σε πολλά σημεία αλλά το σημαντικότερο νέο βρίσκεται κάτω από το καπό, όπου τοποθετείται ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 3,8 λίτρων με απόδοση 560 PS.

Η Ferrari βέβαια τον αναφέρει ως έναν εντελώς καινούργιο V8 άμεσου ψεκασμού, όμως γνωρίζουμε ότι προέρχεται από τη Maserati Quattroporte. Έχει χωρητικότητα 3.855 cc και με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 560 PS στις 7.500 rpm και 77 kgm στις 4.750 rpm. Η Ferrari υποστηρίζει ότι με την εμπειρία της από τον κινητήρα της F14T και την υιοθέτηση μικρών twin-scroll turbo έχει καταφέρει να εξαφανίσει το turbo lag ώστε να προσφέρει κοφτερή απόκριση στο γκάζι.

Η πίεση υπερπλήρωσης και άρα η ροπή που αποδίδει κάθε στιγμή ο κινητήρας της Ferrari California T εξαρτάται από την επιλεγμένη ταχύτητα. Η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.625 kg χωρίς υγρά, που κατανέμονται σε ποσοστό 47% εμπρός και 53% πίσω, παρά την τοποθέτηση του κινητήρα εμπρός.

Για το 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 3,6'', ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 316 km/h (από 3,8'' και 312 της απερχόμενης). Μειωμένη είναι και η κατανάλωση που περιορίζεται σε 10,5 lt/100 km (από 13,1) ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 250 gr/km (από 299). Το πιο γρήγορο τιμόνι δίνει πιο άμεσες αντιδράσεις στη νέα California T, ενώ τα αμορτισέρ Magnaride τελευταίας γενιάς συνεργάζονται με επιταχυνσιόμετρα για να μειώσουν την κλίση χωρίς να πλήττεται το κορυφαίο επίπεδο άνεσης.

Στο εμπρός μέρος της νέας Ferrari California T έχουν τοποθετηθεί πιο λεπτά φανάρια, στα πρότυπα των Ferrari F12 Berlinetta και FF, ενώ ο κεντρικός αεραγωγός στο καπό της απερχόμενης California έχει αντικατασταθεί από δύο καλύτερα καμουφλαρισμένους. Στο πίσω μέρος το βλέμμα πέφτει αρχικά στον πιο ευμεγέθη αεροδυναμικό διαχύτη και στις απολήξεις της εξάτμισης, που άφησαν την κατακόρυφη για μια πιο συμβατική, οριζόντια διάταξη.

[Πηγή: Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube