Μια Ferrari 599 GTB «πιάνει» εξωφρενική τιμή επειδή είναι... χειροκίνητη

Μια Ferrari 599 GTB «πιάνει» εξωφρενική τιμή επειδή είναι... χειροκίνητη

Με τα supercars να γίνονται όλο και πιο «ψηφιακά», κάποιοι ψάχνουν απεγνωσμένα για κάτι πιο «αναλογικό».

Μια μεταχειρισμένη 599 που κοστίζει περισσότερο από δύο καινούργιες F12berlinetta; Κι όμως...

Το κλασικό «χτένι», που ήταν συνώνυμο των Ferrari για δεκαετίες, έχει περάσει πια στην Ιστορία αφού όλα τα supercars από το Maranello πλέον προσφέρονται μόνο με ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Ο λόγος είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών των προηγούμενων μοντέλων τα προτιμούσε – οπότε η Ferrari, όπως και η Lamborghini αλλά και πολλές άλλες μάρκες, κατήργησαν τα χειροκίνητα από τη γκάμα τους.

Αυτό δεν σημαίνει πως κάποιοι δεν ζητούν την εμπειρία του κλασικού κιβωτίου και του συμπλέκτη που, κακά τα ψέματα, σε εμπλέκουν περισσότερο στην οδήγηση.

Ένας Αμερικανός ήταν, προφανώς, τόσο παθιασμένος ώστε ξόδεψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, $682.000, ή €645.000 ευρώ, για να αποκτήσει μια Ferrari 599 GTB με χειροκίνητο κιβώτιο σε δημοπρασία που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη 599 είναι μοντέλο του 2007, με μαύρο αμάξωμα, μαύρα σπορ καθίσματα Daytona, κεραμικά φρένα και μόλις 6.500 km στο οδόμετρο. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την είχε σε κλιματιζόμενο γκαράζ και, απ’ ό,τι φαίνεται από τις φωτογραφίες, είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Επίσης, είναι μία από τις 20 μόλις 599 με χειροκίνητο κιβώτιο που εισήχθησαν στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο αγοραστής πλήρωσε σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια παραπάνω από την μέση τιμή των 599 στην αγορά των «μεταχειρισμένων», ξεπερνώντας ακόμα και την τιμή των 599 GTO!

Ή γνωρίζει κάτι που οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε, ή είναι τόσο πλούσιος που μισό εκατομμύριο μοιάζουν με ψίχουλα...

[Πηγή: RM Auctions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube