Μέτοχος της Mercedes απαιτεί να είναι γυμνός στην ετήσια συνέλευση!

Μέτοχος της Mercedes απαιτεί να είναι γυμνός στην ετήσια συνέλευση!

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, το έχει ξανακάνει και πέρσι.

Η ετήσια συνέλευση μετόχων της Daimler AG, μητρικής εταιρείας της Mercedes-Benz, παρά λίγο να εκτροχιαστεί για δεύτερη στη σειρά χρονιά, όταν μέτοχος διεκδίκησε το δικαίωμά του να παραστεί γυμνός!

Ο Wilm Diedrich Müller, γνωστός για τις φάρσες που κάνει σε συνελεύσεις εταιρειών από την Allianz SE έως την Bayer AG, εκμεταλλεύτηκε το χρόνο που δικαιούταν στο βήμα για να επικρίνει το ΔΣ ότι δεν τον κάλεσε να παραστεί με την «αρμόζουσα στο [βιολογικό] είδος του ενδυμασία». Με άλλα λόγια, όπως τον γέννησε η μάνα του.

«Είμαι ευγνώμων που δεν βάλατε σε ενέργεια την άποψή σας για την αρμόζουσα στο είδος ενδυμασία», απάντησε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Daimler, Manfred Bischoff. «Ο δικός μου ορισμός για την αρμόζουσα στο είδος ενδυμασία και αυτός της μεγάλης πλειονότητας των παρευρισκομένων εδώ, διαφέρει από τον δικό σας».

Οι ετήσιες συνελεύσεις γερμανικών εταιρειών μπορεί εύκολα να εκτροχιαστούν αφού κάθε μέτοχος έχει το δικαίωμα να κάνει ερωτήσεις στη διοίκηση. Πολλοί εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα αυτή για να εκφράζουν παράπονα που δεν έχουν καμία σχέση με τα ζητήματα της συνέλευσης. Συχνά προσελκύονται ακτιβιστές και η εκδήλωση κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Περίπου 6.000 άτομα παραβρέθηκαν στη φετινή συνέλευση της Daimler, που έγινε προχθές Τετάρτη στο συνεδριακό κέντρο CityCube του Βερολίνου (βλ. video κάτω).

Πέρσι, στην αντίστοιχη συνέλευση, δύο μέτοχοι είχαν έρθει στα χέρια στον μπουφέ με αιτία τα δωρεάν λουκάνικα, καθώς ο ένας επιχειρούσε να τα μαζέψει και να τα πάρει όλα! Είχε παρέμβει και μια γυναίκα, με αποτέλεσμα κανείς να μην προσέχει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ρεκόρ της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων! Τελικά, επενέβη η αστυνομία για να σταματήσει ο καυγάς…

Ο Müller, που περιγράφει τον εαυτό του ως έναν 61χρονο επιχειρηματία από ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της βόρειας Γερμανίας, παρευρίσκεται σε εκατοντάδες συνελεύσεις μετόχων κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Όπως γράφει η Süddeutsche Zeitung, πριν κάποια χρόνια ο Müller προσπάθησε να πείσει μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο ποτοποιία να αρχίσει να κατασκευάζει λιπαντικά.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube