Μεταχειρισμένη Alfa Romeo 156 GTA σε κατάσταση βιτρίνας

Μεταχειρισμένη Alfa Romeo 156 GTA σε κατάσταση βιτρίνας

Με τον θρυλικό V6 "Busso" 3,2 λίτρων και μόλις 15.000 km στο οδόμετρο!

Καθώς η Alfa Romeo οδεύει προς ένα μέλλον στο οποίο θα κυριαρχούν τα SUV, αρκετοί φίλοι της φίρμας έχουν αρχίσει να βλέπουν με νοσταλγία το παρελθόν της ιταλικής φίρμας. Μπορεί η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio να συνεχίζει να εκπροσωπεί τους πιο ρομαντικούς, όμως η τιμή της την καθιστά δυσπρόσιτη στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού. Μια εναλλακτική λοιπόν για όσους θέλουν μια σπορ μπερλίνα με το έμβλημα της Alfa Romeo είναι η 156 GTA που παρήχθη μεταξύ 2001 και 2005 και έχει ήδη αρχίσει να θεωρείται future classic!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τις τελευταίες Alfa με Busso V6: GTV 3.0 V6 - 156 GTA - GT 3.2

Alfa Romeo

Ένα παράδειγμα του μοντέλου που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση πωλείται στη Γερμανία μέσω της ιστοσελίδας mobile.de και δημοσίευσε το carscoops. Η συγκεκριμένη 156 GTA αγοράστηκε καινούρια το 2005 και έχει μόλις 15.000 km στο οδόμετρο.

Όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης το όχημα φυλασσόταν σε γκαράζ και οδηγούνταν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ως αποτέλεσμα, το αμάξωμα της Ιταλίδας δεν έχει γρατσουνιές ή βαθουλώματα, παρόλο που είναι 14 ετών. Εκτός από το εργοστασιακό bodykit που περιλάμβανε φουσκωμένα φτερά, σπορ προφυλακτήρες και φιμέ κρύσταλλα στα φώτα, ο ιδιοκτήτης έχει προσθέσει γρίλια Scudetto από ανοξείδωτο ατσάλι (από την 156 Edizione Sportiva) και ζάντες με στρογγυλές οπές (διαθέσιμες και οι πολυάκτινες).

Alfa Romeo

Το εσωτερικό βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση με δερμάτινα καθίσματα τύπου bucket και ρετρό σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει CD player, συναγερμό, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι, θερμαινόμενα σπορ καθίσματα, Keyless entry system, cruise control, traction control και ESP.

Μαζί με το αυτοκίνητο, προσφέρονται επίσης το κάλυμμα της Alfa Romeo, τα προσπέκτους της εποχής και το βιβλίο σέρβις.

Alfa Romeo

Κάτω από το καπό, ο θρυλικός V6 "Busso" χωρητικότητας 3,2 λίτρων απέδιδε 250 PS και 300 Nm ροπής, χαρίζοντας στο προσθιοκίνητο μοντέλο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,3" και τελική ταχύτητα 250 km/h. Στο όχημα της αγγελίας, το μοτέρ συνεργάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η συντήρηση περιλάμβανε αλλαγή λαδιών κάθε χρόνο, έχει αντικατασταθεί το λουρί του εκκεντροφόρου ενώ έχει προστεθεί aftermarket εξάτμιση (διαθέσιμη και η γνήσια) και φίλτρο αέρα της K&N.

Όλα αυτά μπορεί να γίνουν δικά σας έναντι 42.000 ευρώ, μια τιμή που ακούγεται αρκετά τσιμπημένη για αυτοκίνητο 14 ετών - ειδικά αν συνυπολογίσουμε πως στην αγορά των μεταχειρισμένων υπάρχουν αρκετές 156 GTA με τιμές από 8.900 μέχρι 25.000 ευρώ. Βέβαια κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχει τόσα λίγα km στο κοντέρ. Όπως και να έχει, η αγορά της συγκεκριμένης Alfa Romeo μπορεί να θεωρηθεί και επένδυση καθώς η αξία της αναμένεται να ανέβει και άλλο μέσα στα επόμενα χρόνια. Για την ιστορία, να θυμίσουμε πως η παραγωγή της 156 GTA περιορίστηκε στις 1.973 sedan και τις 1.678 sportwagon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube