Maserati Mostro Barchetta με διτούρμπινο V6 Nettuno

Maserati Mostro Barchetta με διτούρμπινο V6 Nettuno

Το 2015, o οίκος Zagato παρουσίασε τη Maserati Mostro, ένα κόμπακτ σούπερσπορ μοντέλο που εξελίχτηκε και κατασκευάστηκε από τη βελγική εταιρεία Gillet. Και τώρα παρουσιάζει τη Maserati Mostro Barchetta.

Η Maserati Mostro έκανε αναφορά στα 100 χρόνια της Viale Ciro Menotti, αλλά και ως φόρος τιμής στην Maserati 450S Coupé Zagato του 1957 που σχεδιάστηκε από τον Frank Costin ύστερα από αίτημα του Stirling Moss για τις 24 Ώρες του Le Mans. Άλλωστε, αυτό το αγωνιστικό αυτοκίνητο ήταν που πήρε το παρατσούκλι «il mostro». Έχουν περάσει λοιπόν επτά χρόνια από το 2015, αλλά το τέρας παραμένει ζωντανό και εξελίσσεται.

Στο εφετινό Concorso d'Eleganza στη Villa d’Este, ο οίκος Zagato παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες σε αβάν-πρεμιέρ τη Maserati Mostro Barchetta.

Η Maserati Mostro Barchetta αποτελεί μια παραλλαγή του σύγχρονου «il mostro», χωρίς οροφή, που συνδυάζει το ίδιο πλαίσιο από ανθρακονήματα, αλλά με μια νέα επιλογή κινητήρα. Ο ατμοσφαιρικός V8 των 4,2 lt παραμένει μεν διαθέσιμος, αλλά γι’ αυτόν που θα το επιθυμούσε, η Maserati Mostro Barchetta μπορεί επίσης να συνδυαστεί με τον νέο κινητήρα Nettuno της MC20. Η επιλογή αυτού του διτούρμπινου V6 αυξάνει την ισχύ από 420 σε όχι λιγότερο από 630 άλογα και μάλιστα παραμένοντας χωρίς traction control -τουλάχιστον όχι ακόμα.

Maserati Mostro Barchetta 

Ο Zagato άφησε σχεδόν ανέγγιχτο το σχέδιο της αρχικής Maserati Mostro. Η Maserati Mostro Barchetta λοιπόν έχασε την οροφή της και φόρεσε ανασχεδιασμένα πάνελ στο πίσω μέρος της καροσερί (χωρίς πίσω πτέρυγα), με τις γραμμές της να παραμένουν απαλλαγμένες από υπερβολικά μοντέρνες σχεδιαστικές πινελιές. 

Το εσωτερικό επωφελείται από την ανασχεδίαση της διακόσμησης, η οποία όχι μόνο είναι πιο ποιοτική αλλά και πιο επίκαιρη. Φυσικά θα ήταν ανώφελο να περιμένετε κάποια υπερμεγέθη οθόνη αφής, καθώς έστω και σε Barchetta, η Maserati Mostro εξακολουθεί να φιγουράρει ως ένα αυθεντικό και καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο.

Maserati Mostro Barchetta

Ο ιταλικός οίκος σχεδιασμού δεν πρόκειται να μας πει πόσο θα κοστίσει η «Mostro Barchetta Zagato Powered by Maserati». Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η παραγωγή της Maserati Mostro Barchetta θα περιοριστεί σε μόλις πέντε κομμάτια, όπως συνέβη με την κλειστή έκδοσή της. Το πρώτο από τα πέντε αυτοκίνητα μάλιστα, ήδη βρίσκεται στο «γκαράζ» του ιδιοκτήτη του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube