Marchionne: Δεν ξέρω αν θα φτιάξουμε την Giulia Sportwagon

Marchionne: Δεν ξέρω αν θα φτιάξουμε την Giulia Sportwagon

Τι είπε για την πώληση της Alfa Romeo - Δήλωσε πως μπορεί και να αποχωρήσει από το τιμόνι της FCA στο τέλος του 2018.

«Δεν ξέρω αν θα φτιάξουμε τη Giulia Sportwagon. Δεν είναι στα άμεσα σχεδιά μας», είπε ο Sergio Marchionne μιλώντας στο Detroit για τα μελλοντικά σχέδια της Alfa Romeo και όχι μόνον... 
 
Να θυμίσουμε πως ο ίδιος δεν είχε διαψεύσει τις φήμες που ήθελαν την Alfa να φτιαχνει και μια Sportwagon έκδοση της Guilia, δεδομένου του γεγονότος ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι δημοφιλή στην Ευρώπη και η Alfa έχει ανάγκη από όγκο πωλήσεων.


Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση του προέδρου της FCA βάζει τέλος στις φημολογίες. Ο ίδιος τόνισε πως προτεραιότητα είναι η Stelvio και η στρατηγική που θα ακολουθήσουν για να λανσάρουν το πρώτο SUV της Alfa με όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιτυχία. 
Ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει τις δηλώσεις του Donald Trump για την επιβολή υπέρμετρης φορολογίας στις εταιρείες που εισάγουν αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και δεν τα παράγουν εκεί, τονίζοντας πως τα tweet του νεοεκλεγέντος προέδρου θίγουν ακόμη και τη Mercedes-Benz και τη Volkswagen.
 
«Αν αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού», τόνισε ο Marchionne, «τότε θα είμαστε αναγκασμένοι να αναθεωρήσουμε πολλά. Χρειαζόμαστε σαφήνεια», είπε, «για το ποιο θα είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αναπτύξουμε την επιχειρηματικότητά μας στις ΗΠΑ. Δίχως ένα βέβαια και σταθερό περιβάλλον δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τίποτα». 

 
Οι τελευταίες αυτές δηλώσεις ήρθαν μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι η FCA είναι έτοιμη να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στα εργοστάσια στο Warren και στο Τoledo και να δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας για να βάλει στην παραγωγή το Jeep Wagonner, το Grand Wagonner, ενώ προγραμματίζει μέχρι το 2020 να έχει έτοιμο και το Wrangler pick-up

 
Για τη συγκεκριμένη επένδυση ο Marchionne ξεκαθάρισε πως δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε υπό το βάρος των πιέσεων του Trump, αλλά είχε ήδη ληφθεί από το 2015. Πάντως, ο Trump την πανηγύρισε μέσω σχετικού twitt. 
 
Αναφερόμενος στο δικό του μέλλον είπε πως είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από το τιμόνι της FCA στο τέλος του 2018. Το ποιος θα είναι ο διάδοχός μου, είπε, είναι εσωτερικό θέμα της εταιρείας και προφανώς αυτό θα το ανακοινώσει όταν έρθει εκείνη την ώρα ο John Elkan
 
Σε ό,τι αφορά στις συμμαχίες της FCA ανέφερε πως «κατά καιρούς έχουμε επιχειρήσει διάφορες ενέργειες που όμως στην πορεία έχουν απορριφθεί. Είναι σαφές όμως ότι οι συμμαχίες στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά τις καθιστά επιβεβλημένες, ενώ πολλές από αυτές μπορεί και να υλοποιηθούν πριν την αποχώρησή μου από την εταιρεία». 
 
Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις για το μέλλον της Alfa διέψευσε τις όποιες φήμες που ακούγονται για Alfa Romeo και Maserati, λέγοντας πως «υπάρχει ένα όριο σε όλα». Ωστόσο, αναφερόμενος στην πώληση της Magneti Marelli είπε πως «πρέπει να δούμε κατά πόσον είναι απαραίτητη στην FCA», αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για πώλησή της.

[Πηγή quattroruotte]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube