Η Alfa Romeo θα κατασκευάσει την Giulia Sportwagon

Η Alfa Romeo θα κατασκευάσει την Giulia Sportwagon

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η station wagon έκδοση της Giulia θα βρει τον δρόμο της προς την παραγωγή.

Η Alfa Romeo σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή μία έκδοση station wagon της Giulia, πιθανότατα με το όνομα Sportwagon που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν.

Το ρεπορτάζ είναι του έγκυρου Automotive News. Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα επισήμως, αλλά σύμφωνα με τις πηγές το λανσάρισμα θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο. Τα αυτοκίνητα του είδους είναι δημοφιλή στην Ευρώπη. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι μόνο ευρωπαϊκό προνόμιο ή θα πάει και στην Αμερική.

Με τις πωλήσεις να έχουν αρχίσει από τον Μάιο, η Giulia τα πηγαίνει πολύ καλά στην μάχη της αγοράς. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Automotive News, είναι 4η σε πωλήσεις στην Ευρώπη, στην κατηγορία των μεσαίων πολυτελών οικογενειακών. Όμως το 42% των αυτοκινήτων της κατηγορίας πωλούνται με station wagon αμάξωμα, ενώ τα σεντάν είναι το 33% των πωλήσεων. Η ζήτηση για το πιο πρακτικό αμάξωμα θα υποχρεώσει όπως όλα δείχνουν την Alfa να προχωρήσει στην παραγωγή της Giulia Sportwagon προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά.

Ο Sergio Marchionne, CEO του FCA γκρουπ, δηλώνει ευχαριστημένος με την εμπορική πορεία της Giulia. Και περιμένει το λανσάρισμα στην αμερικανική αγορά για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο τα νούμερα. Εκτιμά ότι οι πωλήσεις της μπερλίνας θα κυμανθούν από 75 ως 100 χιλιάδες. Το αυτοκίνητο θα πάει στην Αμερική στα τέλη του τρέχοντος έτους και στην Κίνα, μάλλον, τους πρώτους μήνες του επόμενου.

Ο Marchionne επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιαστεί τον άλλο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles η Alfa Stelvio, το SUV της μάρκας που θα ανταγωνιστεί το νέο Audi Q5 και την BMW Χ3. Και στάθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα που εξελίχθηκε για την Giulia, λέγοντας ότι επιτρέπει στην μάρκα να κατασκευάσει πάνω σε αυτήν, με μικρές αλλαγές και χαμηλό σχετικά κόστος, ένα πλήθος πισωκίνητων και τετρακίνητων μοντέλων.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube