Lexus: Καταργεί τα CT, IS και RC από την Ευρώπη

Lexus: Καταργεί τα CT, IS και RC από την Ευρώπη

Η Lexus επικεντρώνεται στα SUV καθώς εκεί είναι ο μεγάλος όγκος πωλήσεων, διατηρώντας τη ναυαρχίδα της LS για λόγους πρεστίζ.

Η Lexus αναθεωρεί την γκάμα της στην αγορά της Ευρώπης, από όπου θα καταργήσει τα μοντέλα CT (premium C-Segment hatchback), IS (premium D-Segment sedan) και RC (premium D-Segment coupé) επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στα SUV. Η απόφαση έρχεται λίγους μήνες μετά από την οριστική κατάργηση του Lexus GS, αποδεικνύοντας τη συρρίκνωση της αγοράς όσον αφορά τα premium sedan. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν θα έχει μόνο SUV στη γκάμα της καθώς θα διατηρήσει τη ναυαρχίδα της LS στη Γηραιά Ήπειρο για λόγους πρεστίζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τίτλοι τέλους για το Lexus GS

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Lexus στο Automotive News Europe: «Είναι μια απόφαση που βασίζεται στην εξέλιξη της γκάμας μας. Αν δούμε τις πωλήσεις της Lexus στην Ευρώπη αλλά και συνολικά, η πορεία δείχνει πως κινούμαστε προς τα SUV.»

Όσο για το Lexus LS, δικαιολόγησε την απόφαση διατήρησής του παρά τις χαμηλές πωλήσεις λέγοντας: «Το LS είναι η ναυαρχίδα μας. Παρόλο που οι αριθμοί είναι χαμηλότεροι, αυτό είναι ένα μοντέλο που κουβαλά πολύ καινοτομία και ενδυναμώνει την εικόνα της μάρκας.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Lexus LS [video]

Ενδεικτικό της τάσης της αγοράς είναι πως από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2020, η Lexus πούλησε 2.344 CT, 1.101 IS, 422 RC και μόλις 58 LS. Αντίστοιχα, μέσα στο ίδιο διάστημα η ιαπωνική φίρμα πούλησε 10.291 UX (premium C-SUV), 7.739 NX (premium D-SUV) και 3.474 RX (premium E-SUV).

Τα CT, IS και RC θα σταματήσουν να διατίθενται στην Ευρώπη όταν τελειώσει το stock. Όσο για τη νέα γενιά Lexus IS που παρουσιάστηκε φέτος, ο ανταγωνιστής των BMW 3 Series, Audi A4, Mercedes-Benz C-Class και Alfa Romeo Giulia δεν θα διατεθεί στη Γηραιά Ήπειρο.

[Πηγή: Automotive News Europe μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube