Επίσημο: Νέο Lexus IS [video]

Επίσημο: Νέο Lexus IS [video]

Η παρουσίαση του νέου Lexus IS είχε μεταφερθεί από τους Ιάπωνες, λόγω πανδημίας. Και σήμερα 16 Ιουνίου ανακαλύπτουμε μικρές μηχανολογικές αλλαγές και σημαντική εξέλιξη στον σχεδιασμό.

Το IS δεν διεκδικεί τον τίτλο του πιο δημοφιλούς Lexus στην Ευρώπη, αλλά είναι ωστόσο ένα από τα πιο αποδοτικά. Και με την ευκαιρία της ριζιικής ανανέωσής του, κατά την άποψή μας, ο εξωτερικός σχεδιασμός του το καθιστά ένα από τα πιο εντυπωσιακά.

Κάτω από το καπό τα πράγματα για τους θερμικούς κινητήρες παραμένουν αναλλοίωτα. Έτσι έχουμε έναν δίλιτρο 4κύλινδρο τούρμπο με 244 άλογα και έναν ατμοσφαιρικό V6 3.5 σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 259 και 311 PS.

Lexus IS

Προς το παρόν, η Lexus δεν λέει ούτε λέξη για υβριδικούς κινητήρες και έχει τον λόγο της... Το αυτοκίνητο δεν θα εισαχθεί κανονικά στην Ευρώπη. Οπότε, μάλλον μιλάμε για το τέλος του Lexus IS στην Ελλάδα, το οποίο ακόμη βρίσκεται στους καταλόγους και στο site της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έκδοση IS 300h με το 4κύλινδρο 2,5λιτρο υβριδικό μπλοκ των 218 PS.

Lexus IS

Από την πλευρά του σχεδιασμού, η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η υιοθέτηση μιας φωτεινής λωρίδας που ενώνει τα δύο πίσω φανάρια. Το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου έχει ξανασχεδιαστεί για να φτάσει λίγο πιο κοντά ντιζάιν των πρόσφατων Lexus (ES, LS), με μια πιο επιβλητική μάσκα.

Στο εσωτερικό, η εργονομία εξελίχτηκε επιτέλους με μια οθόνη αφής (που δεν είχε) με διαγώνιο έως και 10,3 ίντσες. Κατά τα λοιπά, τα πράγματα στην καμπίνα δεν αλλάζουν, μιας και αυτή βρίσκεται αρκετά κοντά στου παλιού IS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube