Land Rover: «Η ηλεκτροκίνηση μας ταιριάζει απόλυτα»

Land Rover: «Η ηλεκτροκίνηση μας ταιριάζει απόλυτα»

Η βρετανική εταιρεία δήλωσε πως ένα ηλεκτρικό Land Rover, δε θα πάψει να είναι ένα «αληθινό» Land Rover.

O επικεφαλής του τμήματος μηχανολογίας της Land Rover, Nick Rogres, πρόσφατα έκανε δηλώσεις σχετικά με το μέλλον της εταιρείας και τον εξηλεκτρισμό.

Αντίθετα λοιπόν με αυτό που οι περισσότεροι από εμάς ίσως να σκεφτόμασταν, δεν έδειξε καθόλου ανήσυχος σχετικά με το κατά πόσο η νέα -ηλεκτρική- τάξη πραγμάτων στην αυτοκίνηση θα είναι συμβατή με τα μοντέλα της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Land Rover Discovery 2.0 Sd4

Για την ακρίβεια, δήλωσε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή η ηλεκτροκίνηση και τα Land Rover «ταιριάζουν απόλυτα», αναφερόμενος στις εκτός δρόμου δυνατότητες. «Με τους ηλεκτροκινητήρες έχεις εξαιρετική ακριβή έλεγχο της παροχής ισχύος στους τροχούς, ενώ το υψηλό απόθεμα ροπής που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το δυνατό σημείο των ηλεκτρομοτέρ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την ηλεκτρική Jaguar I-Pace

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καθόλου άδικο, αν και δεν έθιξε καθόλου το θέμα της αυτονομίας. Και αυτό πάντως, είναι δε θα συνεχίσει να αποτελεί για πολύ ακόμα πρόβλημα. Εξάλλου, ο όμιλος Jaguar Land Rover με την Jaguar I-Pace είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που το έχει αποδείξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Road Rover, πολυτελές crossover από τη Range Rover

Δε γνωρίζουμε ακόμα επίσημα ποιο θα είναι το πρώτο αμιγώς μοντέλο της εταιρείας, όμως είναι πολύ πιθανό να είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου «Road Rover» που είχαμε δει πριν από ένα χρόνο και κάτι.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube