Lancia: Επιστρέφει στις αγορές εκτός Ιταλίας το 2024

Lancia: Επιστρέφει στις αγορές εκτός Ιταλίας το 2024

Η Lancia θα επιστρέψει στις αγορές εκτός Ιταλίας το 2024 με τρία ολοκαίνουργια μοντέλα.

Από την ίδρυση της Stellantis, υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από το μέλλον της Lancia. H μάρκα θρύλος διαθέτει μόλις ένα μοντέλο, την Υpsilon ή οποία αυτή τη στιγμή πωλείται μόνο στην αγορά της Ιταλίας. Όλα δείχνουν όμως ότι σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο για τη Lancia.

Ο CEO της Lancia, Luca Napolitano, επιβεβαίωσε στο Automotive News ότι η μάρκα επιστρέφει δριμύτερη και πως θα ξεκινήσει να πουλά τα αυτοκίνητά της και σε αγορές εκτός Ιταλίας από το 2024.

Αυτό θα γίνει με τη Lancia να λανσάρει τρία νέα μοντέλα. Ένα crossover, ένα χάτσμπακ και τη νέα γενιά της Ypsilon που θα διατίθεται σε εκδόσεις τόσο ηλεκτρικό όσο και με θερμικό μοτέρ. Όπως έχει πρόσφατα επιβεβαιωθεί το όνομα Delta θα επιστρέψει και αυτό, αλλά όχι πριν το 2026.

Ypsilon

Η εξαγωγή των μοντέλων Lancia θα ξεκινήσει προς τις αγορές της Aυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Iσπανίας το 2024, με τη Βρετανία να ακολουθεί το 2025.

Τον σχεδιασμό των νέων μοντέλων θα επιβλέπει ο Jean-Pierre Ploue με τον CEO της Alfa Romeo, Jean-Philipe Imparato, να υπόσχεται για τη Lancia «ιταλική κομψότητα και εξαιρετική ποιότητα».

Ο Νapolitano, όπως έχει γίνει γνωστό από το στρατηγικό πλάνο που έχει ανακοινώσει η Stellantis, θέλει να επανατοποθετήσει την Lancia στην αγορά ως μια premium μάρκα που θα στοχεύει στο αγοραστικό κοινό ηλικίας περίπου 55 ετών. Δεν κρύβει παράλληλα ότι η ιταλική φίρμα θα προσπαθήσει να αποσπάσει πελάτες από μάρκες όπως η Tesla και η Volvo. Επιπροσθέτως, η Lancia θα σταματήσει να πουλάει μοντέλα τα οποία απευθύνονται κυρίως στο γυναικείο κοινό.

Όπως και άλλοι κατασκευαστές έτσι και η Lancia κατευθύνεται προς την ηλεκτροκίνηση με την εταιρία να στοχεύει στην πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2026 και μετά. Tέλος, o CEO της Lancia είναι πεπεισμένος ότι οδηγοί που δελεάζονται από το κάτι διαφορετικό και τις καινοτομίες στην τεχνολογία θα στραφούν προς τη νέα γενιά μοντέλων της εταιρίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube