Μέχρι το 2027, Alfa Romeo, DS και Lancia θα γίνουν «αμιγώς» ηλεκτρικές μάρκες

Μέχρι το 2027, Alfa Romeo, DS και Lancia θα γίνουν «αμιγώς» ηλεκτρικές μάρκες

Όλο το σχέδιο της Stellantis για τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της. To 2023 έρχεται και το νέο FIAT Punto.

Στο περιθώριο της ανακοίνωσης των οικονομικών του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2021, η Stellantis αναφέρθηκε και στα σχέδια που πρόκειται να ακολουθήσει αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση και συγκεκριμένα για τις μάρκες DS Automobiles, Alfa Romeo και Lancia.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονηθεί, έως το 2027 και οι τρεις μάρκες θα έχουν εξηλεκτριστεί πλήρως.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Stellantis θα παρουσιάσει συνολικά 11 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και 10 επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Επίσης ως το τέλος του 2021 όλη η γκάμα των LCV μοντέλων της εταιρείας θα έχει εξηλεκτριστεί. 

stellantis

Ειδικά για τις τρεις μάρκες, αρχίζοντας από την DS Automobiles, αυτή από το 2024 και μετά θα λανσάρει στην αγορά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

Στο ίδιο πλάνο, η Alfa Romeo έχει περιθώριο μέχρι το 2027 για να καταστεί «100% BEV» για τα μοντέλα που θα πουλά σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ.

Τέλος, η Lancia, η οποία σήμερα έχει ένα και μοναδικό μοντέλο, την Ypsilon, θα καταστεί 100% ηλεκτρική (υβριδική ή ηλεκτρική) μέχρι το 2024, ενώ ό,τι μοντέλο λανσάρει μετά το 2026 θα είναι καθαρά ηλεκτροκίνητο. 

Μέσα στα πλάνα της Stellantis είναι και η δημιουργία ενός «gigafactory» παραγωγής μπαταριών υψηλής τάσης στο Termoli της Ιταλίας.

Εν τω μεταξύ, η Fiat θα επιστρέψει στην κατηγορία Β στην Ευρώπη επαναφέροντας στην αγορά το Punto, ένα σουπερμίνι που σταμάτησε ουσιαστικά το 2018. Η νέα γενιά του έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί στην αγορά το 2023 σε μια «κοινή πλατφόρμα» με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του ομίλου, που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί κοινά μηχανικά μέρη με στόχο τόσο την οικονομία, όσο και την επιτάχυνση της εξέλιξής του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube