Lada Niva Legend: Έτοιμο το πρώτο από τα 50 γερμανικά!

Lada Niva Legend: Έτοιμο το πρώτο από τα 50 γερμανικά!

Η γερμανική Partisan Motors παρουσίασε το πρώτο Lada Niva Legend που συναρμολόγησε. Με μικρές διαφορές από τη ρωσική έκδοση, το μοντέλο που γιορτάζει τα 50 χρόνια του εργοστασίου του Βόλγα θα κατασκευαστεί σε 50 κομμάτια, έναντι €19.900.

Το θρυλικό Niva, πλέον υπό το όνομα Niva Legend σταδιοδρομεί ακόμη στη Ρωσία, αλλά δεν εισάγεται στην Ευρώπη λόγω των πολύ αυστηρών περιβαλλοντικών προτύπων. 

Για να ικανοποιήσει τη ζήτηση κάποιων Γερμανών που είναι φαν του αειθαλούς ρωσικού 4x4, ο ιδρυτής της Partisan Motors, Juri Postnikov, εργάζεται εδώ κι ένα χρόνο πάνω στο πρότζεκτ ενός Niva που συναρμολογείται και πωλείται σε τοπικό επίπεδο. Εχθές, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρώτο μοντέλο μόλις ολοκληρώθηκε.

Lada Niva Legend 50th Anniversary Limited Edition by Partisan Motors

Με τη συναρμολόγησή του να γίνεται στα εργαστήρια της Partisan Motors στο Μαγδεμβούργο, αυτό το Lada Niva υιοθετεί ορισμένες ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τη ρωσική έκδοση: Ζάντες αλουμινίου, αναθεωρημένη απόσταση από το έδαφος, ελαστικά BF Goodrich 215/65 R16, μαρσπιέ και προστατευτικά στοιχεία σε μαύρο πλαστικό, ράγες οροφής, ακόμη και σνόρκελ στην κολόνα του παρμπρίζ. 

Lada Niva Legend 50th Anniversary Limited Edition by Partisan Motors

Στο εσωτερικό, το γερμανικό Niva έχει μαύρη δερμάτινη επένδυση με κόκκινες ραφές. Μια αριθμημένη πλάκα και ένα πιστοποιητικό κατασκευαστή συμπληρώνουν τον εξοπλισμό.

Προκειμένου η Partisan Motors να ξεπεράσει τον σκόπελο των ρύπων, μιας και η AvtoVAZ έκρινε ασύμφορη την επένδυση για το «καθάρισμα» του 1.7i οπότε και αποσύρθηκε από την ΕΕ, προμηθεύτηκε τη μονάδα για το επετειακό της Niva από κινεζικές φίρμες. Ωστόσο, οι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς. 

Αυτό το Niva «50th Anniversary Limited Edition» περιορίζεται σε 50 κομμάτια και, όπως υποδηλώνει το όνομά του, γιορτάζει τα 50 χρόνια του ρωσικού εργοστασίου της AvtoVAZ στον Βόλγα. Θα διατίθεται στη Γερμανία μέσω της Fahrzeuge Bögelsack Service und Verkauf, που βρίσκεται στο Halberstadt, στο μέσον της απόστασης μεταξύ Ανόβερου και Λειψίας. 

Lada Niva Legend 50th Anniversary Limited Edition by Partisan Motors

Όσον αφορά την τιμή, είναι πολύ υψηλότερη από αυτή της ρωσικής έκδοσης: €19.900 € περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, έναντι μόλις €7.600 € (650.000 ρούβλια) στη Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικό Lada Niva από τη Γερμανία!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lada «BMW» Niva με 250 άλογα! [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube