Κόντρα: McLaren 720S εναντίον BMW S1000RR [video]

Κόντρα: McLaren 720S εναντίον BMW S1000RR [video]

Τι γίνεται όταν το κορυφαίο –ίσως– σε επιδόσεις supercar στηθεί δίπλα σε ένα από τα κορυφαία superbikes «κανονικής» παραγωγής;

Αφού ταπείνωσε τα περισσότερα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του «φονιά γιγάντων» Tesla Model S P100D, η McLaren 720S έψαξε άξιο αντίπαλο στις μοτοσικλέτες.

Έβαλε όμως αρχικά τον πήχη πολύ ψηλά, κοντράροντας την πολύ ειδική Kawasaki Ninja H2 –και μάλιστα μια ψιλοφτιαγμένη τέτοια– με αποτέλεσμα να φάει ξύλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H απόλυτη κόντρα: Mclaren 720S εναντίον Kawasaki Ninja H2 [video]

Πιο ενδιαφέρον και διδακτικό θα ήταν να κοντράρει η McLaren με ένα πιο «γήινο» superbike παραγωγής. Κι αυτό ακριβώς κάνει εδώ, στο video που ακολουθεί.

Το κανάλι DragTimes διάλεξε για την περίπτωση την BMW S1000RR, που μπορεί να μην είναι το απόλυτο υπερόπλο, όπως η Η2, αλλά δεν παύει να είναι μια από τις πιο δυνατές και γρήγορες μοτοσικλέτες που κυκλοφορούν, άξια να υπερασπιστεί την τιμή των δύο τροχών, καθώς έχει 200 άλογα και 11 kgm ροπή.

Θα πείτε, τι να σου κάνουν οι προδιαγραφές αυτές μπροστά στα 720 άλογα και τα 74,5 kgm της McLaren, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η BMW ζυγίζει μόνο 275 κιλά μαζί με τον αναβάτη, ενώ η McLaren φτάνει τα 1.480 με τον οδηγό της.

Τα νούμερα δείχνουν μια καθαρή επικράτηση της μοτοσικλέτας. Είναι όμως έτσι και στην πραγματικότητα;

Το DragTimes έκανε έξι κόντρες, κάποιες από στάση και κάποιες ρολαριστές, εν κινήσει. Δεν θα σας περιγράψουμε τι ακριβώς έγινε, θα πούμε μόνο ότι οι αναβάτες superbike θα πρέπει να αποβάλουν κάθε υπεροψία αν βρεθούν δίπλα σε μια McLaren 720S…

[Πηγή: DragTimes]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube