H απόλυτη κόντρα: Mclaren 720S εναντίον Kawasaki Ninja H2 [video]

H απόλυτη κόντρα: Mclaren 720S εναντίον Kawasaki Ninja H2 [video]

Η McLaren 720S έχει πάρει πολλά σκαλπ σε κόντρες με αυτοκίνητα. Πώς τα καταφέρνει απέναντι στο πιο γρήγορο superbike;

Συνήθως, στις κόντρες ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, οι τελευταίες έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι λόγω καλύτερης σχέσης ιπποδύναμης/βάρους.

Η McLaren 720S όμως δεν είναι οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Ο 4λιτρος, διτούρμπινος V8 της αποδίδει στο δυναμόμετρο πάνω από τους 720 PS που δίνει το εργοστάσιο, ενώ το βάρος της μόλις που ξεπερνά τα 1.400 kg.

Ως αποτέλεσμα, έχει ταπεινώσει σε κόντρες τα περισσότερα supercars ή και hypercars, μαζί και το πολυδιαφημισμένο ηλεκτρικό Tesla Model S P100D (δείτε το video).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η McLaren 720S ταπεινώνει τα hypercars στο 400άρι! [video]

Τι έμενε από τη συλλογή της; Να κερδίσει και ένα superbike. Και όχι οποιοδήποτε, αλλά το κορυφαίο σε ιπποδύναμη και επιδόσεις, την Kawasaki Ninja H2 με τον 4κύλινδρο κομπρεσοράτο χιλιάρη κινητήρα της, που αποδίδει 200 ίππους στη νορμάλ έκδοσή του.

Αυτή την πολυαναμενόμενη κόντρα έστησε ο motovlogger Do It With Dan, που χρησιμοποίησε τη δική του H2 – η οποία μάλιστα είναι και βελτιωμένη, με 233 άλογα στον τροχό.

Η κόντρα ήταν ρολαριστή, εν κινήσει, διότι είναι δύσκολο να ξεκινήσεις γρήγορα ένα superbike από στάση. Κι επικίνδυνο. Η επικινδυνότητα μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ακόμη μεγαλύτερη αφού η κόντρα έγινε σε δημόσιο δρόμο – του Μεξικού, διότι αν τους έπιαναν στις ΗΠΑ θα τους έστελναν στο Guantanamo. Και για να πούμε του στραβού το δίκιο, καλά θα έκαναν…

Το video πάντως δεν παύει να είναι ενδιαφέρον, με την καθεαυτού κόντρα να ξεκινά από το 3’ 37”. Δείτε ποιος κέρδισε.

[Πηγή: Do It with Dan / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube