Το κινεζικό Amphicar [video]

H ιδέα δεν είναι τωρινή, αλλά ο Κινέζος μηχανικός τα έχει καταφέρει μια χαρά με τα μέσα και τα κεφάλαια που διαθέτει.

O μηχανικός αυτοκινήτων και εφευρέτης Xiong Jian άφησε έκπληκτους τους κατοίκους της κινεζικής πόλης Taojiang, όταν την περασμένη Παρασκευή, ως άλλος Hans Trippel, βολτάρισε με το αμφίβιό του στον ποταμό Zhenzi.

Ο Xiong Jian δημιούργησε το αμφίβιο όχημά του, χρησιμοποιώντας κομμάτια και εξαρτήματα από δύο κατεστραμμένα αυτοκίνητα με άλλα από ένα επίσης κατεστραμμένο μίνιμπας. Η σύζυγος του Jiang, Lane, περιγράφει το δημιούργημα ως αποτέλεσμα ενός «χόμπι».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μάρκες που έσβησαν: Amphicar 1961-1967 [video]

Ας ακούσουμε σε μετάφραση από τα μανταρίνικα τι λέει στο video αυτός και η σύζυγός του:

Xiong Jian Κατοικώ δίπλα στον ποταμό και ένα αμφίβιο αυτοκίνητο είναι πολύ βολικό για μένα. Επιπλέον, μου είναι πολύ διασκεδαστικό να μετασκευάζω ένα αυτοκίνητο.

Ο κινητήρας ήταν [αρχικά] τοποθετημένος εμπρός [στο αυτοκίνητο]. Όταν το αυτοκίνητο γύριζε γύρω από τον εαυτό του, όταν το οδηγούσα στο ποτάμι, εισέδυε νερό στο μοτέρ, κάτι που δεν ήταν καλό για τον κινητήρα. Οπότε, τον μετακίνησα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Jiang Lane, σύζυγος του Xiong Jian Είναι το χόμπι του. Οφείλω να τον υποστηρίζω να κάνει αυτό που του αρέσει.

Xiong Jian Υπολόγισα το εκτόπισμα με ακρίβεια, βασισμένος στα στοιχεία του αυτοκινήτου, που ζυγίζει περίπου ένα τόνο. Το βύθισμά του είναι 20 cm.

TAGS