Και η Στουτγάρδη «ανάβει κόκκινο» στα παλαιά ντίζελ

Και η Στουτγάρδη «ανάβει κόκκινο» στα παλαιά ντίζελ

Όλο και περισσότερες γερμανικές πόλεις αναγκάζονται να το κάνουν μετά από δικαστικές αποφάσεις.

Η Στουτγάρδη θα επιβάλει την απαγόρευση των παλαιότερων οχημάτων ντίζελ μέχρι το 2019 μετά από απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου και γίνεται η τελευταία γερμανική πόλη που θα ευθυγραμμιστεί με τις σχετικές  κινήσεις για τη μείωση της ρύπανσης.
Η Στουτγάρδη είχε ασκήσει έφεση εναντίον προηγούμενης απόφασης που είχε ως στόχο την απαγόρευση των οχημάτων ντίζελ Euro 5 από το κέντρο της πόλης μέχρι τα τέλη του 2019, αλλά δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου του Baden-Wuerttemberg.

Η περιβαλλοντική ομάδα DUH έχει ασκήσει αγωγή εναντίον πολλών γερμανικών πόλεων επειδή δεν τήρησε τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον καθαρό αέρα, απαιτώντας την απαγόρευση των παλαιότερων οχημάτων ντίζελ.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε τον Φεβρουάριο ότι η απαγόρευση των επιβατικών αυτοκινήτων ντίζελ είναι νομικά επιτρεπτή.

Οι απαγορεύσεις ντίζελ ισχύουν πλέον στη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και το Βερολίνο, ενώ την περασμένη εβδομάδα, δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι δυτικές πόλεις της Κολωνίας και της Βόννης πρέπει επίσης να εισαγάγουν περιορισμούς κυκλοφορίας, μια απόφαση που προσβάλλεται από το κράτος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube