Jean-Paul Belmondo: To αγαπημένο μου κασκαντεριλίκι ήταν με Uno [video]

Jean-Paul Belmondo: To αγαπημένο μου κασκαντεριλίκι ήταν με Uno [video]

Χωρίς ντουμπλάρισμα στα κασκαντεριλίκια με αυτοκίνητο, ο Jean-Paul Belmondo δεν διέκοψε ποτέ ένα γύρισμα λόγω ατυχήματος και το αγαπημένο του σταντ ήταν με FIAT Uno στο φιλμ «Ο πολυγαμικός» το 1984.

ean-Paul Belmondo, cascade @ Joyeuses Pâques

Ο Jean-Paul Belmondo, μεγάλος Γάλλος κωμικός ηθοποιός και όχι μόνο, που έφυγε από τη ζωή χτες, ήταν επίσης εραστής του αυτοκινήτου. Μάλιστα ήταν ιδιοκτήτης μερικών από τα πιο προβεβλημένα μοντέλα του κόσμου. Παρόλα αυτά, η πιο μεγάλη και αγαπημένη ανάμνησή του ήταν με ένα ταπεινό FIAT Uno.

Αυτό τουλάχιστον είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Car Life το 2015: «Το αγαπημένο μου κασκαντεριλίκι ήταν με το Uno στο “Joyeuses Pâques” (σ.σ. στην Ελλάδα βγήκε στις αίθουσες με τον τίτλο «Ο πολυγαμικός» το 1984). Το αυτοκίνητο έπρεπε να βρεθεί πέντε μέτρα από το έδαφος. Ήταν στιβαρά, τα FIAT!».

Ο Jean-Paul Belmondo δήλωνε ευτυχής που ποτέ δεν διέκοψε γύρισμα λόγω τραυματισμού, κάτι που τελικά συνέβη στην ταινία «Le Magnifique» του 1973 -σ.σ. στην Ελλάδα βγήκε στις αίθουσες υπό τον τίτλο «Ένας υπέροχος κατάσκοπος»: «Έπρεπε να πηδήξω από ένα αυτοκίνητο και λέμε στην Jacqueline Bisset που οδηγεί: «Εκεί, πήγαινε σταθερά με 50 km/h. Βάζουμε τα πάντα στη θέση τους, στήνουμε και κρύβουμε τα κουτιά που έπρεπε να πηδήξω μέσα και ξεκινήσαμε... Ένα πράγμα που όλοι είχαν ξεχάσει ήταν ότι το ταχύμετρο του αυτοκινήτου μετρούσε σε μίλια, άρα περίπου 80 km/h. Ολόκληρη η ακολουθία ήταν κλιμακωτή, συν την ταχύτητα. Έσπασα τον αστράγαλο, κάτι που εξηγεί τις πατερίτσες στη συνέχεια του φιλμ». 

Μεταξύ των σκηνών καταδίωξης με τον Belmondo πρωταγωνιστή, ξεχωρίζουμε αυτές στην ταινία «Le Casse» του Henri Verneuil το 1971 (ελληνικός τίτλος «Οι διαρρήκτες»). Στην οποία έχουμε φυσικά αναφερθεί δύο φορές… Εδώ, εξελίσσονται πάνω από δέκα λεπτά καταδίωξης με φόντο τους δρόμους της Αθήνας, του Γαλατσίου, του Πειραιά, της Γλυφάδας και της Καστέλας. Όπου ο Omar Sharif με Opel Rekord καταδιώκει τον Jean-Paul Belmondo με FIAT 124 Special Τ. Και με το μενού να περιλαμβάνει σκαλιά, πλαγιολισθήσεις, σλάλομ ανάμεσα σε πεζούς… Πραγματικά τρελή κούρσα που έδωσε μάλιστα υπερφυσικές επιδόσεις στο 124 με τα 95 άλογα που χρειάστηκε για να ανέβει το κοντέρ του από τα 110 στα 170 km/h μόλις 4”!

Η καταδίωξη που έστησε ο κορυφαίος Remy Julienne κατέληγε σε ένα αδιέξοδο, καθώς η δυστυχής ιταλική μπερλίνα άδειαζε όλα τα υγρά της στον δρόμο. Στη συνέχεια ο Sharif έλεγε πλησιάζοντας: «Ξέρεις πόσο γρήγορα οδηγούσες; Πήγαινες με 120». Με τον Belmondo με το κλασικό σαρκαστικό ύφος του να απαντά: «Είχε κολλήσει ένα μανιτάρι στο πόδι μου… συνήθως είμαι πολύ καλός οδηγός...». 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεκαετία '70, η χρυσή εποχή των αυτοκινητικών καταδιώξεων [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube