Έφυγε ο μάστορας των σταντ και των car chase, Rémy Julienne [videos]

Έφυγε ο μάστορας των σταντ και των car chase, Rémy Julienne [videos]

O πιο γνωστός και πιο έμπειρος Ευρωπαίος κασκαντέρ ή -αν θέλετε- στάντμαν, ο Rémy Julienne, που έκανε γνωστή αυτήν την επικίνδυνη πτυχή του κινηματογράφου, πέθανε από Covid σε ηλικία 90 ετών.

Rémy Julienne

Πιθανότατα, ο Rémy Julienne θα μπορούσε να γράψει δεκάδες βιβλία, λέγοντας και μόνο τις ανέκδοτες ιστορίες που σημάδεψαν την κινηματογραφική ζωή του. Ο Julienne, ο πιο διάσημος από τους Γάλλους κασκαντέρ, πέθανε σε ηλικία 90 ετών από τον Covid. Με καταγωγή από την κεντρική Κοιλάδα του Λίγηρα ξεκίνησε την καριέρα του και δημιούργησε το όνομά του ντουμπλάροντας ηθοποιούς σε ταινίες του Φαντομά.

Στα φιλμ «La Grande Vadrouille» (στις ελληνικές αίθουσες υπό τον τίτλο «Ασύλληπτη απόδραση», Le Pacha, Le Marginal (στην Ελλάδα ομωνύμως «Ο Περιθωριακός, Le Casse (στην Ελλάδα «Οι διαρρήκτες» με το καλύτερο car chase, ever, και μάλιστα γυρισμένο στην Αθήνα και στον Πειραιά), σε έξι James Bond… Μιλάμε συνολικά για πάνω από 1.400 κασκαντεριλίκια και 400+ γυρίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Οι διαρρήκτες»: Το καλύτερο car chase, ever; [video]

Ο κατάλογος των ταινιών στις οποίες έχει βάλει τη σφραγίδα του ο Julienne, ντουμπλάροντας ιερά τέρατα του κινηματογράφου είναι μακριά τόσο σε μέγεθος όσο και στον χρόνο. Όμως ο Julienne δεν έκανε τα δικά του μόνο στο εκράν αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις, όπου όλοι έκαναν έκκληση στο ταλέντο του ως στάντμαν και υπεύθυνου για σκηνές δράσης και στην άποψή του για το τι είναι εντυπωσιακό.

Rémy Julienne

Εξειδικευμένος κυρίως στις μοτοσικλέτες (ξεκίνησε με μοτοκρός στη δεκαετία του ’50 ), ο Rémy Julienne έκανε επίσης θαύματα στο τιμόνι των αυτοκινήτων.

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Jean-Paul Belmondo, που έχασε έναν σπουδαίο φίλο, παραδέχτηκε κάποτε ότι ο Julienne δεν σταματούσε ποτέ να τον πιέζει να πάει «πιο μακριά και πιο δυνατά». Οι δυο τους μάλιστα, είχαν μια ιδιαίτερη χημεία στα κινηματογραφικά πλατό.

Rémy Julienne, Jean-Paul Belmondo

«Πονάει το στομάχι μου όταν καταστρέφω αυτοκίνητα. Διέλυσα δεκάδες Aston Martin, Jaguar, Mustang, Porsche... Ποτέ με καλή διάθεση. Χώρια που πάντα ανησυχούσα για τα έξοδα», παραδεχόταν ο Julienne.

H συνεργασία του με τη FIAT και γενικότερα με το ιταλικό Gruppo ήταν ευρεία και για τον λόγο αυτό παραθέτουμε πέντε φιλμάκια από το Centro Storico FIAT που αξίζει να τα δείτε…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube