To καλύτερο car chase, ever; [video]

To καλύτερο car chase, ever; [video]

Και μάλιστα γυρισμένο στην Αθήνα και στον Πειραιά, με πρωταγωνιστές τον Belmondo, τον Sharif, ένα FIAT 124 Special T κι ένα Opel Rekord!

Μιλάμε εδώ για αυθεντικά πλάνα ακροβατικής οδήγησης, όχι για ηλεκτρονικά εφέ, αφού πρόκειται για κινηματογραφική ταινία του 1971.

Πρόκειται για την ταινία «Οι διαρρήκτες» (Le Casse), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Henri Verneuil, με πρωταγωνιστές τους Jean Paul Belmondo, Omar Sharif, Dyan Cannon, Robert Hossein, Renato Salvatori κ.ά.

Ο διεθνής διαρρήκτης Azad (Belmondo) σχεδιάζει με τη σπείρα του την κλοπή της συλλογής σμαραγδιών του μεγαλεμπόρου πολύτιμων λίθων Mr. Tasco, που βρίσκεται σε βίλα στην Αθήνα. Ο Έλληνας μυστικός αστυνομικός Abel Zacharia (Sharif) βλέπει το FIAT 124 Special T των διαρρηκτών παρκαρισμένο έξω από τη βίλα και κάνει πως πιστεύει τον Azad όταν του λέει ότι χάλασε ο κινητήρας, ώστε οι κακοποιοί να ολοκληρώσουν τη διάρρηξη και να τους πιάσει.

Καθώς όμως ο Zacharia είναι διεφθαρμένος αστυνομικός, θέλει να πάρει τη συλλογή για τον εαυτό του. Η παρακολούθηση των κακοποιών καταλήγει σε κυνηγητό με αυτοκίνητα – που είναι και το ζουμί της ταινίας, αφού διαρκεί πάνω από 10 λεπτά, σε δρόμους της Αθήνας, του Γαλατσίου, του Πειραιά, της Γλυφάδας και της Καστέλας.

Οι κασκαντέρ του Remy Julienne κάνουν εκπληκτικά πράγματα: πάντες, J-turns, τρακαρίσματα, άλματα, κατεβάσματα από σκάλες… Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Δείτε το video, όχι μόνο για τα stunts, αλλά και τις εικόνες, την ατμόσφαιρα και τα αυτοκίνητα της Αθήνας του 1970:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube