Ηλεκτρικό, το best seller μοντέλου του BMW M Division το 2022

Ηλεκτρικό, το best seller μοντέλου του BMW M Division το 2022

Το τμήμα M Division της BMW σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων το 2022 με 177.257 αυτοκίνητα, με το best seller μοντέλο... να είναι ηλεκτρικό.

Η BMW γιόρτασε το 2022, τα 50 έτη ζωής του M Division. Μάλιστα το συγκεκριμένο ορόσημο συνέπεσε με ένα ακόμη ρεκόρ. Αυτό της πιο επιτυχημένης εμπορικά χρονιάς για το τμήμα, με 177.257 νέες ταξινομήσεις. Μια αύξηση της τάξεως του 8,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. 

Οι ΗΠΑ ήταν η αγορά με τις καλύτερες πωλήσεις για την BMW M, ενώ ακολούθησε η γερμανική. Τρίτη καλύτερη αγορά για τους Βαυαρούς υπήρξε το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο στοιχείο είναι ότι το best seller μοντέλο της BMW M, δεν είναι άλλο από την ηλεκτρική i4 M50!

BMW i4 M50

Γεγονός που μάλλον γεμίζει με αισιοδοξία τους Βαυαρούς, οι οποίοι έχουν δηλώσει ευθέως ότι το μέλλον του τμήματος, είναι στην πρίζα. Πάντως, ο ακριβής αριθμός των πωλήσεων της BMW i4 M50 δεν αποκαλύφθηκε.

«Για εμάς, αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι το μοναδικό συναίσθημα που προσφέρουν τα M μοντέλα μας χαίρει ήδη εκτίμησης από το κοινό και στην ηλεκτρική του εκδοχή» δήλωσε ο Timo Resch, υψηλόβαθμο στέλεχος του τμήματος «Μ» της BMW.

Αυτή τη στιγμή στη γκάμα των μοντέλων «Μ» μπορεί να βρει κανείς πέρα από την αμιγώς ηλεκτρική i4 M50, την plug-in hybrid XM, την iX M60, ενώ μέσα στο έτος θα λανσαριστεί και η i7 M70. Πρόσφατα μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του M Division, Frank van Meel, δήλωσε σίγουρος ότι η ηλεκτρική BMW M3 που έρχεται σύντομα, θα είναι καλύτερη από όλες τις προηγούμενες γενιές!

BMW M2

Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι η BMW M, έχει μπει για τα καλά πλέον στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης. Ίσως, η τελευταία BMW M2, να πρέπει να λογίζεται ήδη ως ένα future classic όχημα για τους απανταχού βενζινοαίματους...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube