Η Toyota θα μπει στη μάχη των μεγάλων σπορ χάτσμπακ

Η Toyota θα μπει στη μάχη των μεγάλων σπορ χάτσμπακ

Από την Αυστραλία έρχονται τα καλά νέα, για την σπορ έκδοση της Corolla που ετοιμάζει η Gazoo Racing.

Η Toyota, αναφέρουν πληροφορίες, ετοιμάζει μια σπορ έκδοση της Corolla μέσω του βραχίονα Gazoo Racing που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους μοντέλα. Η πληροφορία έρχεται από στελέχη της μάρκας στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, ο Tetsuya Tada, ο άνθρωπος πίσω από την GT86 και τη νέα Supra, είναι υπέρ της δημιουργίας μιας πλήρους γκάμας σπορ μοντέλων η οποία σαφώς θα πρέπει να περιλαμβάνει και χάτσμπακ. Μάλιστα, τα στελέχη από την αγορά της Αυστραλίας πιέζουν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί εγγύηση ότι η Corolla GR θα είναι το επόμενο μοντέλο παραγωγής του βραχίονα που προωθείται ως ξεχωριστό brand.

«Έχουμε πολλά αιτήματα από διαφορετικές αγορές για σπορ μοντέλα, κάθε αγορά όμως έχει τις ιδιαιτερότητές της και ζητά κάτι άλλο. Οπότε είναι δύσκολο για το εργοστάσιο να λάβει τη σωστή απόφαση», δηλώνει ο Tada. «Η Hyundai, μαζί με όλους τους άλλους κατασκευαστές που για χρόνια δραστηριοποιούνται σε αυτή την κατηγορία μας υποχρεώνουν να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τη στρατηγική της μάρκας σε αυτή την κατηγορία», δηλώνει ο Tada.

Η νέα 12η γενιά της Corolla έχει την επιθετική εμφάνιση που απαιτεί ένα hot χάτσμπακ. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ήδη από τις απλές εκδόσεις, που ίσως να μη χρειάζονται καν αλλαγές. Το θέμα είναι ο κινητήρας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, στην ευρωπαϊκή τουλάχιστον γκάμα, ένα σύνολο που θα ταίριαζε σε αυτή την περίπτωση. Ένας 4κύλινδρος δίλιτρος τούρμπο με 250-300 ίππους είναι πάντως αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε. Ο οποίος θα μπορούσε να έχει και προέλευση BMW - MINI.

Πηγή Carscoops

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube