Η Toyota βάζει φρένο στα GR μοντέλα της

Η Toyota βάζει φρένο στα GR μοντέλα της

O αρχιμηχανικός του Toyota GR86, Yasunori Suezawa, ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι δεν θα υπάρξουν νέα GR μοντέλα, με την Toyota να επεκτείνει όμως τις απλές GR Sport εκδόσεις της και σε άλλα μοντέλα.

Τoyota GR

Με μοντέλα όπως τα GR Yaris, GR Corolla, GR Supra και GR86 η Toyota κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κερδίσει τις καρδιές των petrolheads και να χτίσει μια αξιοζήλευτη γκάμα με σπορ αυτοκίνητα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής έπιασε ταβάνι και δεν σκοπεύει προς το παρόν να διευρύνει τον αριθμό των GR μοντέλων του, που φέρουν την σφραγίδα εξέλιξης του τμήματος Gazoo Racing.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τύπο της Αυστραλίας, ο αρχιμηχανικός του GR86, Yasunori Suezawa, ανέφερε ότι η νέα γενιά του GR86 είναι το τελευταίο μοντέλο που θα πωλείται αποκλειστικά με την επιγραφή «GR», ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σχέδια για περισσότερα μοντέλα με την επιγραφή της Gazoo Racing.

«Η γκάμα των GR μοντέλων μας δε θα μεγαλώσει, όμως όλο και περισσότερα μοντέλα όπως το C-HR, το Yaris Cross και η Corolla θα είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις GR Sport» δήλωσε ο Suezawa.

Toyota GR

Βέβαια, ο αρχιμηχανικός δεν διευκρίνισε αν κάτι τέτοιο θα συνεχίσει να ισχύει και στα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο Daisuke Ido, o επικεφαλής μηχανικός του bZ4X, δήλωσε ότι οι μηχανικοί της Toyota εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας έκδοσης επιδόσεων του ηλεκτρικού bZ4X με την υπογραφή της Gazoo Racing.

Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό κάνουν το γύρο του διαδικτύου αρκετές φήμες που θέλουν το Toyota MR2 να επιστρέφει ως ένα προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό σπόρτσκαρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube