Νέα ισχυρότερη έκδοση για το Toyota GR Yaris

Νέα ισχυρότερη έκδοση για το Toyota GR Yaris

Στα σκαριά βρίσκεται μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση για το Toyota GR Yaris, με χαμηλότερο βάρος και αυξημένη ισχύ στους 300 PS.

Toyota GR Yaris

Όλα δείχνουν ότι σύντομα το Toyota GR Yaris θα γίνει ακόμη πιο ισχυρό. Σύμφωνα με τον αρχιμηχανικό της Gazoo Racing, Naoyuki Sakamoto, που μίλησε στο βρετανικό Autocar, το καυτό χάτσμπακ θα αποκτήσει νέα έκδοση με περισσότερη ισχύ χάρη στο μοτέρ του μεγαλύτερου GR Corolla Morizo Edition.

Στην Ιαπωνία ο τρικύλινδρος τούρμπο 1.6 lt της έκδοσης Morizo αποδίδει 300 PS και 400 Nm ροπής, ενώ στις ΗΠΑ ο κινητήρας έχει ισχύ 305 PS. Άγνωστη παραμένει η ισχύ του μοτέρ όταν θα φτάσει στην αγορά της Ευρώπης, αλλά όπως και να έχει θα είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τους 261 PS του συμβατικού GR Yaris.

Eπιπλέον, η πιο σκληροπυρηνική έκδοση του GR Yaris θα εξοπλίζεται με κιβώτιο με πιο κοντή διαδρομή, ενώ για περαιτέρω μείωση του βάρους, οι πίσω θέσεις θα αποτελέσουν παρελθόν.

Toyota GR Yaris

Παράλληλα, ο Sakamoto πρόσθεσε ότι η ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει πυρετωδώς την εξέλιξη του αυτόματου κιβωτίου για το Toyota GR Yaris, το οποίο θα είναι 8τάχυτο με μετατροπέα ροπής. Στόχος του σασμάν είναι να κάνει το Τoyota GR Yaris πιο φιλικό σε καθημερινή χρήση, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις επιδόσεις και στις γρήγορες αλλαγές.

Το νέο αυτόματο κιβώτιο θα έχει και χειροκίνητη λειτουργία με paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, αλλά ο στόχος της ομάδας εξέλιξης είναι, πάντα κατά τα λεγόμενά τους, το Τoyota GR Yaris να είναι εξίσου γρήγορο ακόμη και με τον επιλογέα στη θέση «D».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube