Η Rivian ανακοίνωσε επένδυση $700 εκατομμυρίων με συμμετοχή της Amazon

Η Rivian ανακοίνωσε επένδυση $700 εκατομμυρίων με συμμετοχή της Amazon

Οι πληροφορίες για συζητήσεις της Amazon με τον κατασκευαστή ηλεκτροκίνητων pickup επιβεβαιώνονται

Μόλις χθες είχαμε γράψει για τα δημοσιεύματα που ήθελαν την General Motors και την Amazon να βρίσκονται σε συζητήσεις με την αμερικανική Rivian, και σήμερα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για νέα επένδυση ύψους $700 εκατομμυρίων με συμμετοχή της Amazon.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η Rivian θα παραμείνει ανεξάρτητη εμπειρία, με την Amazon και τους σημερινούς μετόχους της να δρουν υποστηρικτικά.

Ο RJ Scaringe, ιδρυτής και CEO της Rivian δήλωσε: "Αυτή η επένδυση είναι ένα ορόσημο για την Rivian και σηματοδοτεί τη στροφή προς τη βιώσιμη μετακίνηση. Πέρα από την εξάλειψη των συμβιβασμών που υφίστανται γύρω από τους τομείς των επιδόσεων, των ικανοτήτων και της αποδοτικότητας των οχημάτων, εργαζόμαστε για να παράγουμε καινοτομία σε όλες τις εκφάνσεις της εμπειρίας του καταναλωτή. Για να έχουμε αποτέλεσμα σε αυτό το όραμα απαιτούνται οι σωστοί συνεργάτες και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε την Amazon στο πλευρό μας, σε ένα ταξίδι εξέλιξης προϊόντων, τεχνολογίας και εμπειριών που θα σας κάνουν να επανεξετάσετε τις προσδοκίες σας για το τι θεωρείται πιθανό"

Από τη μεριά της Amazon, ο Jeff Wilke, CEO της Amazon Worldwide Consumer δήλωσε: "Ο RJ έχει χτίσει έναν εντυπωσιακό οργανισμό με αντίστοιχη τεχνολογία και γκάμα προϊόντων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επενδύουμε σε μια τόσο καινοτόμα εταιρεία."

Τα μοντέλα Rivian R1T (ηλεκτροκίνητο pickup) και R1S (ηλεκτροκίνητο SUV) τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Los Angeles σε μορφή πρωτοτύπων, αναμένεται να μπουν στην παραγωγή μέχρι το 2020. Το pickup και το SUV βασίζονται στη μεταβλητή πλατφόρμα "skateboard" της εταιρείας με αυτονομία που θα φτάνει τα 640 km στις εκδόσεις με τη μεγάλη μπαταρία, ενώ θα προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube