node/34164

Η Rivian ανακοίνωσε επένδυση $700 εκατομμυρίων με συμμετοχή της Amazon

Οι πληροφορίες για συζητήσεις της Amazon με τον κατασκευαστή ηλεκτροκίνητων pickup επιβεβαιώνονται

Μόλις χθες είχαμε γράψει για τα δημοσιεύματα που ήθελαν την General Motors και την Amazon να βρίσκονται σε συζητήσεις με την αμερικανική Rivian, και σήμερα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για νέα επένδυση ύψους $700 εκατομμυρίων με συμμετοχή της Amazon.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η Rivian θα παραμείνει ανεξάρτητη εμπειρία, με την Amazon και τους σημερινούς μετόχους της να δρουν υποστηρικτικά.

Ο RJ Scaringe, ιδρυτής και CEO της Rivian δήλωσε: "Αυτή η επένδυση είναι ένα ορόσημο για την Rivian και σηματοδοτεί τη στροφή προς τη βιώσιμη μετακίνηση. Πέρα από την εξάλειψη των συμβιβασμών που υφίστανται γύρω από τους τομείς των επιδόσεων, των ικανοτήτων και της αποδοτικότητας των οχημάτων, εργαζόμαστε για να παράγουμε καινοτομία σε όλες τις εκφάνσεις της εμπειρίας του καταναλωτή. Για να έχουμε αποτέλεσμα σε αυτό το όραμα απαιτούνται οι σωστοί συνεργάτες και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε την Amazon στο πλευρό μας, σε ένα ταξίδι εξέλιξης προϊόντων, τεχνολογίας και εμπειριών που θα σας κάνουν να επανεξετάσετε τις προσδοκίες σας για το τι θεωρείται πιθανό"

Από τη μεριά της Amazon, ο Jeff Wilke, CEO της Amazon Worldwide Consumer δήλωσε: "Ο RJ έχει χτίσει έναν εντυπωσιακό οργανισμό με αντίστοιχη τεχνολογία και γκάμα προϊόντων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επενδύουμε σε μια τόσο καινοτόμα εταιρεία."

Τα μοντέλα Rivian R1T (ηλεκτροκίνητο pickup) και R1S (ηλεκτροκίνητο SUV) τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Los Angeles σε μορφή πρωτοτύπων, αναμένεται να μπουν στην παραγωγή μέχρι το 2020. Το pickup και το SUV βασίζονται στη μεταβλητή πλατφόρμα "skateboard" της εταιρείας με αυτονομία που θα φτάνει τα 640 km στις εκδόσεις με τη μεγάλη μπαταρία, ενώ θα προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου.

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.