Η Rivian σε συζητήσεις με GM και Amazon

Η Rivian σε συζητήσεις με GM και Amazon

GM και Amazon ετοιμάζονται να επενδύσουν στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων pickup και SUV.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αμερικανική εταιρεία Rivian Automotive LLC βρίσκεται σε συζητήσεις με την General Motors αλλά και τον κολοσσό στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, για ενδεχόμενη συνεργασία στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επένδυση $1-2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της GM και της Amazon προς αγορά μετοχών της Rivian. Αν όλα πάνε καλά με τις διαπραγματεύσεις, η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο μήνα που διανύουμε. 

Εκπρόσωπος της General Motors δήλωσε: "Θαυμάζουμε τη συμβολή της Rivian σε ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων και πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα", χωρίς όμως να αναφερθεί σε συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών. Στο ίδιο κλίμα, η Amazon και η Rivian αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Rivian R1T

H Rivian που ιδρύθηκε το 2009, έγινε ευρέως γνωστή το 2018, μετά την παρουσίαση των πρωτοτύπων R1T (pickup) και R1S (SUV) που προσφέρουν αυτονομία 380-660 km χάρη στις μπαταρίες 105-180 kWh. Τα μοντέλα βασίζονται στη μεταβλητή πλατφόρμα "skateboard" της Rivian η οποία περιλαμβάνει τους ηλεκτροκινητήρες, την μπαταρία, την ανάρτηση, τα φρένα και το σύστημα ψύξης.Το R1T αναμένεται να βγει στην παραγωγή το φθινόπωρο του 2020 με τιμή $69.000 δολάρια και στόχο να ανταγωνιστεί αντίστοιχες προτάσεις των Tesla και Ford.

Οι σημερινοί επενδυτές της Rivian - Abdul Latif Jameel Co (ALJ) από τη Σαουδική Αραβία, Sumitomo Corp από τις ΗΠΑ και Standard Chartered Bank - έχουν συμφωνήσει σε οικονομική ενίσχυση $500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube