Η Renault Sport Cars μετονομάστηκε σε Alpine Cars

Η Renault Sport Cars μετονομάστηκε σε Alpine Cars

Η Alpine είναι πλέον υπεύθυνη για τα σπορ μοντέλα του Groupe Renault.

Από την 1 Μαΐου 2021, η Renault Sport Cars με έδρα το Les Ulis στη Γαλλία, μετονομάστηκε σε Alpine Cars, όπως είχε προαναγγείλει ο Luca de Meo, CEO του Groupe Renault, από τον Οκτώβριο του 2020. Να θυμίσουμε πως ο CEO του Groupe Renault, θέλει να πετύχει με τις Alpine και Renault κάτι αντίστοιχο με αυτό που εφάρμοσε με τις Cupra και SEAT από το προηγούμενο πόστο του. 

Το Apine Business Unit θα είναι υπεύθυνο για την εξέλιξη των σπορ μοντέλων του Groupe Renault, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία από την εξέλιξη εμβληματικών μοντέλων όπως τα R5 Turbo, Clio V6, Megane R.S. Trophy και Alpine A110. Εκτός όμως από την αλλαγή ονόματος, υπάρχει και αλλαγή στρατηγικής, καθώς η μελλοντική γκάμα της Alpine που ήδη βρίσκεται σε φάση εξέλιξης θα αποτελείται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ένα project που πιθανότατα θα αναλάβει η Alpine είναι μια έκδοση επιδόσεων του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτρικού Renault Mégane. Αυτό το μοντέλο θα αποτελέσει έμμεσο αντικαταστάτη του σημερινού Renault Mégane R.S., η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023. Φυσικά, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η γαλλική φίρμα θα εμπλουτίσει τη γκάμα της με SUV επιδόσεων, μια κατηγορία που αναμένεται να γνωρίσει άνθιση τα επόμενα χρόνια.

Ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, δήλωσε: «Η Alpine έχει στόχο να γίνει μια premium σπορ μάρκα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Η Alpine Cars με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της σε σπορ μοντέλα είναι το δυνατό μας χαρτί για να πετύχουμε τους στόχους μας.»

Η Alpine θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους ιδιοκτήτες μοντέλων R.S. και το δίκτυο αντιπροσώπων. Στόχος του Luca de Meo είναι να διευρύνει το δίκτυο της Alpine από τα 70 καταστήματα που είναι σήμερα σε έως και 11.000 αντιπροσωπείες Renault σε ολόκληρο τον κόσμο. 

[Πηγή: Renault

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube