Η Renault «αθωώνει» τον Ghosn: Η δική μας έρευνα δεν έδειξε παρατυπίες

Η Renault «αθωώνει» τον Ghosn: Η δική μας έρευνα δεν έδειξε παρατυπίες

Η έρευνα αφορούσε τις αμοιβές του από τη Renault - Παραμένει κατ' ουσίαν στη θέση του στην εταιρεία. 

Η εσωτερική έρευνα της Renault SA διαπίστωσε ότι οι αμοιβές του Carlos Ghosn από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν νόμιμη, οδηγώντας το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει να τον κρατήσει στο τιμόνι της εταιρείας, παρά τις κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα που τον βαρύνουν στην Ιαπωνία.

Η έρευνα εξέτασε τα οικονομικά στοιχεία από το 2015-2018 και έδειξε ότι η αμοιβή του φυλακισμένου μάνατζερ ήταν σύμφωνες με το ισχύον δίκαιο καθώς και με τις συστάσεις του κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης. Τα παραπάνω περιέχονται σε επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ της εταιρείας που είχε αν αποτέλεσμα η μετοχή της Renault να ανέβει κατά 3,9%.

Σύμφωνα με την έρευνα η ετήσια αποζημίωση του Ghosn έφτανε τα 15 εκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο και στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι αμοιβές του και από τις δύο εταιρείες (Nissan, Renault). 

Ενώ o Ghosn θεωρείται «χαμηλόμισθος» σε σχέση με ομολόγους του σε άλλες εταιρείες, η αποζημίωση του τελούσε πάντα υπό αμφισβήτηση στη Γαλλία, όπου υπάρχει σημαντική επίβλεψη της αμοιβής των διευθυντικών στελεχών. Μόλις τον Ιουνίου οι μέτοχοι της Renault ενέκριναν το πακέτο αμοιβών του για το 2017, παρά την αντίθεση της γαλλικής κυβέρνησης, του σημαντικότερου μετόχου της Renault.

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault τέλος ενημερώθηκε την Πέμπτη από τους δικηγόρους της εταιρείας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους κρατείται ο Ghosn στην Ιαπωνία. Η Renault είχε διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι κρατήθηκε στο σκοτάδι με τις πληροφορίες που έπαιρνε τις πρώτες μέρες της σύλληψης από την Ιαπωνία να είναι ελάχιστες, και ζήτησε από τους δικηγόρους της να συνεχίσουν να εξετάζουν και να αξιολογούν τις πληροφορίες που παρείχε η Nissan.
Σχετική και η αναφορά στην ανακοίνωση της Renault που αναφέρει πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει πληροφορίες σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή του Carlos Ghosn.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube