Porsche 911 GT2 RS: Νέο ρεκόρ στην πίστα της Atlanta [video]

Porsche 911 GT2 RS: Νέο ρεκόρ στην πίστα της Atlanta [video]

Η κορυφαία έκδοση της 911 συνεχίζει να εντυπωσιάζει σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

H Porsche 911 GT2 RS μπορεί να βρίσκεται στη δύση της καριέρας της όμως συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ - αυτό του ταχύτερου γύρου από αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα Michelin Raceway Road Atlanta με χρόνο 1:24.88. Πίσω από το τιμόνι της ισχυρότερης 911 παραγωγής βρέθηκε ο Randy Pobst ο οποίος έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε θέσει ο ίδιος με Chevrolet Corvette ZR1 (1:26.54).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξανά στην Porsche το ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Ο Αμερικανός οδηγός που εκτός από την πίστα στην Atlanta έχει σπάσει το ρεκόρ στη Laguna Seca (με την ίδια GT2 RS) δήλωσε: "Ακόμα και για έναν επαγγελματία οδηγό αγώνων, η υπερβολική δύναμη μπορεί να προκαλεί φόβο. Όμως όταν οδήγησα την GT2 RS, αισθανόμουν πως είχα τον απόλυτο έλεγχο της εντυπωσιακά μεγάλης ροπής, και ότι μπορούσα όντως να την χρησιμοποιήσω γιατί το αυτοκίνητο είναι απίστευτα καλά ισορροπημένο. Εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη, είναι απολαυστική".

O David Donohue, νικητής στις 24 ώρες της Daytona και στην κατηγορία που διαγωνιζόταν στο Le Mans οδήγησε και αυτός την GT2 RS στην πίστα προσθέτοντας: "Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Η πρόσφυση στην έξοδο κάθε στροφής, τα ακούραστα φρένα, η κάθετη δύναμη και τα ελαστικά και φυσικά η φοβερή δύναμη έκαναν δυνατή την επίτευξη του ρεκόρ. Η 911 GT2 RS δεν είναι απλά πολύ ικανή αλλά και πολύ προσβάσιμη."

Porsche 911 GT3 RS

Εκτός από την κορυφαία 911 GT2 RS των 700 PS, η Porsche δοκίμασε στην πίστα και την 911 GT3 RS των 520 PS, η οποία έθεσε το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής με χρόνο 1:26.24.

Και τα δύο μοντέλα φορούσαν ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R N0 ενώ η χρονομέτρηση έγινε από την Racelogic χρησιμοποιώντας το σύστημα VBOX Video HD2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε την 991.2 Porsche 911 GT3 RS [video]

Ο Klaus Zellmer, πρόεδρος και CEO της Porsche Βορείου Αμερικής, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θέσαμε το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής σε αυτή την εικονική πίστα που βρίσκεται μόλις 60 μίλια μακριά από τα κεντρικά γραφεία μας στις Η.Π.Α. στην Ατλάντα - μια πίστα που συνδέεται με πολλές εξαιρετικές αναμνήσεις για την Porsche όπως η πρώτη θέση γενικής κατάταξης με την 911 RSR στον αγώνα Petit Le Mans του 2015".

Σας αφήνουμε να απολαύσετε το in-car video αλλά και ένα δεύτερο video με συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών πλάνων που αποδεικνύουν πως το αυτοκίνητο οδηγήθηκε στο όριο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube